Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci? Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci? Rast prihodkov je med gradbenimi velikani bolj kot ne stalnica, rast dobička pa ob tem nikakor samoumevna
Za boljši položaj koncesionarjev bo treba spremeniti rudarsko zakonodajo Za boljši položaj koncesionarjev bo treba spremeniti rudarsko zakonodajo Vloga občin pri odločanju o podelitvi rudarske pravice oziroma pri odločanju o njenem podaljšanju, kot jo ureja ZRud-1, je neprimerna.
Preveč ohlapna gradbena zakonodaja znižuje varnost zahtevnih infrastrukturnih objektov Preveč ohlapna gradbena zakonodaja znižuje varnost zahtevnih infrastrukturnih objektov Varnost pri načrtovanju zagotavlja en človek, odgovorni projektant gradbene konstrukcije, pri tem pa zakon ne predvideva nadzora. To je v popolnem nasprotju z vsemi znanimi sistemi zagotavljanja kakovosti, kjer je nadzor bistveni del
Oglasno sporočilo

Z najemom toplotne črpalke do stroškovno učinkovite naložbe

Čas branja: 2 min
18.04.2016  22:30
Termo Shop je prvo in edino podjetje v Sloveniji, ki je sprejelo evropski trend, saj lahko pri njih podjetja ali podjetniki toplotno črpalko najamejo
Z najemom toplotne črpalke do stroškovno učinkovite naložbe
Podjetje Termo Shop ponuja najem najsodobnejših toplotnih črpalk, s čimer njihovi partnerji povečajo likvidnost in znižajo stroške.

Vse več slovenskih podjetij želi star ogrevalni sistem zamenjati z novim, energetsko varčnejšim in bolj ekološkim. Vendar pa je ne glede na velikanske prihranke pri ogrevanju, ki bi jih ustvarili s toplotno črpalko, strošek začetne naložbe za marsikoga previsok. Tega se zaveda tudi vodstvo podjetja Termo Shop, ki zelo dobro pozna pomen likvidnosti.

Podjetja lažje ohranjajo likvidnost

Ali ste vedeli?

- Pri najemu toplotne črpalke podjetje predmeta najema v bilanci stanja ne izkazuje med osnovnimi sredstvi, saj je knjižen kot osnovno sredstvo pri najemojemalcu.

- Najemojemalec, ki je registriran davčni zavezanec, lahko uveljavlja vračilo plačanega DDV, če za predmet najema velja odbitna postavka za davek.

»V tujini sem se prvič srečal z idejo najema toplotne črpalke in se navdušil nad vsemi koristmi, ki jih zagotavlja,« pravi direktor Termo Shopa Jure Šacer in poudarja, da v njihovem podjetju tudi slovenskim partnerjem ponujajo najem toplotne črpalke, s čimer jim zagotovijo stroškovno učinkovito naložbo v ogrevanje. »Z najemom toplotne črpalke se podjetje namreč izogne začetni investiciji in tako ohranja svojo likvidnost, mesečna najemnina toplotne črpalke pa se beleži kot strošek, pri čemer se dolgoročne obveznosti podjetja v bilanci ne prikazujejo,« poudarja Šacer.

Najem primeren za podjetja in podjetnike

Najem toplotne črpalke v podjetju Termo Shop priporočajo vsem tistim podjetjem in podjetnikom, ki bi želeli uporabljati toplotno črpalko, a je pri tem ne bi kupili. Podjetje si z najemom toplotne črpalke pridobi pravico do uporabe toplotne črpalke, ne pa tudi pravice do lastništva nad toplotno črpalko do poteka najema. Ko pogodbeno razmerje najema poteče, ima podjetje možnost toplotno črpalko odkupiti za simboličen znesek enega evra.

termo-pro-razvoj.1461002329.jpg.o.240px.jpg
Podjetja dobijo tehnološko najbolj izpopolnjene rešitve. Najemnik tako zniža stroške in izboljša konkurenčno prednost na trgu.

Najem toplotne črpalke je zato primeren tako za podjetja kot tudi za podjetnike, saj omogoča zunajbilančno financiranje (dolgoročne obveznosti se ne izkazujejo) in uporabo predmeta najema za dogovorjeno obdobje. V bilancah se prikazuje le strošek najema, ki pomeni odhodek iz poslovanja. V izkazu uspeha podjetje oziroma podjetnik kot najemojemalec najemnino in druge stroške, povezane z najemom, izkazuje v postavki stroškov blaga, materiala in storitev tekočega obračunskega obdobja.

Povečajte likvidnost in znižajte stroške

Podjetja dobijo tehnološko najbolj izpopolnjene rešitve, najemnik tako zniža stroške in izboljša konkurenčno prednost na trgu. Podjetjem in podjetnikom omogoča uporabo toplotne črpalke za dogovorjeno obdobje.

Prihranek likvidnih sredstev je velik, saj se pri najemu toplotne črpalke plačuje le najemnina, zaradi česar ima najemnik na voljo prosta sredstva za druge naložbe.

Z najemom toplotne črpalke (predmet najema) podjetje ne obremenjuje svoje bilance in ne obračunava amortizacije. Mesečne najemnine za toplotno črpalko so predvidljive in podjetju omogočajo natančno načrtovanje finančnih obveznosti.

termo-shop-logo-1.1461002331.png
Za več informacij o najemu toplotne črpalke obiščite spletno stran podjetja Termo Shop ([www.termoshop.si]) ali pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 88 33.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Nova gradnja v Ljubljani: Kje boste lahko rešili svoje stanovanjsko vprašanje?

Pregledali smo stanovanjske projekte, ki v kratkem prihajajo na trg

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator S predlogi Levice bi lahko slovenski stanovanjski trg postal podoben vietnamskemu 109

»Česar Američani v njihovem glavnem mestu niso uničili z bombami, so to pozneje storile oblasti, ki so omejile najemnine stanovanj,«...

OGLAS
GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Ljubljana bo dobila 230 stanovanj po več kot pet tisočakov za kvadratni meter 19

V Ljubljani bodo letos končno začeli graditi tri stanovanjske objekte v središču mesta, ki jih lahko uvrstimo v kategorijo top ponudbe...

GRADBENIŠTVO
Novice
Novice Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci?

Rast prihodkov je med gradbenimi velikani bolj kot ne stalnica, rast dobička pa ob tem nikakor samoumevna

GRADBENIŠTVO
To so poslovne stavbe, ki se trenutno gradijo v Ljubljani 1

Po letih velike gospodarske rasti so se le zbudile tudi investicije v poslovne stavbe

GRADBENIŠTVO
Slovenija
Slovenija To so Jankovićevi največji projekti za obnovo infrastrukture 2

Ker pri Jankoviću ne znajo navesti petih največjih projektov v obnovo infrastrukture, smo jih poiskali sami