Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Energija za ogrevanje, pridobljena iz zemlje

Ko so zunaj temperature krepko pod ničlo, se globoko v zemlji ohranja konstantna temperatura. To dejstvo odlično izkorišča toplotna črpalka zemlja-voda oziroma voda-voda Stiebel Eltron WPC, ena redkih, ki lahko pridobi koeficiente učinkovitosti COP tudi do 5.
Avtor
18.04.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Energija za ogrevanje, pridobljena iz zemlje
Toplotna črpalka zemlja-voda in voda-voda Stiebel Eltron WPC izredno učinkovito izkorišča energijo zemlje ali podtalnice. Sodobna naprava omogoča prihranek prostora zaradi kompaktne, visoko integrirane rešitve.

Kompaktna velikost, zgled učinkovitosti

Toplotna črpalka Stiebel Eltron WPC je ena izmed najučinkovitejših toplotnih črpalk na trgu ter pomeni kompletno rešitev za ogrevanje prostorov in pripravo tople sanitarne vode. Naprava ne prepriča zgolj z ogrevalnim številom COP, visokim vse do 5, in z najvišjo možno energijsko učinkovitostjo A++, temveč tudi s kompaktnimi merami in veliko integracijo. Je namreč majhnih dimenzij in zavzame izredno malo prostora v kurilnici. Naprava s sodobnim, nagrajenim dizajnom (reddot award 2014) pod svojim zvočno izoliranim ohišjem že vsebuje 200-litrski grelnik sanitarne vode in omogoča visoko udobje priprave tople vode zaradi visokih temperatur predtoka vse do 65 stopinj Celzija.

Ena izmed prednosti toplotne črpalke je tudi deljivost naprave za lažji transport in v manjše prostore. Opremljena je tudi z vsemi varnostnimi in upravljalnimi komponentami, ki ji omogočajo popolnoma avtomatično delovanje.

Poleti omogoča tudi hlajenje

Toplotna črpalka WPC Cool

ima v svoji opremi še dodatno edinstveno funkcijo, ki omogoča napravi delovanje treh funkcij: pripravo tople sanitarne vode, ogrevanje in hlajenje prostorov. Vgrajen prenosnik toplote namreč v poletnem času prevzame funkcijo hlajenja in tudi v najbolj vročih poletnih dneh zagotavlja prijetno klimo ter osveži bivalne prostore.

Učinkovita izraba energije podtalnice

Toplotna črpalka WPC lahko jemlje energijo tudi iz podtalnice. Ta ima vse leto skoraj konstantno visoko temperaturo, zato je s takšnim sistemom mogoče pridobiti najvišje koeficiente učinkovitosti COP.

V kombinaciji z modulom GWS se namreč toplotna črpalka zemlja-voda WPC pretvori v toplotno črpalko voda-voda, ki jemlje varno in varčno energijo podtalnice - neusahljivega vira energije, saj je tako rekoč ne zmanjka. Tako učinkovito poskrbi za ogrevanje in hlajenje prostorov ter pripravo tople sanitarne vode. Za izrabo energije podtalnice zadostujeta dve vrtini.

Modul GWS podtalnico uporablja za vir toplote, ki jo nato oddaja toplotni črpalki. Hkrati jo ščiti pred trdimi delci v vodi in drugo nesnago ter skrbi za visoko zanesljivost delovanja. Kakovostna oprema modula GWS, kot sta ploščati predizmenjevalnik iz korozijsko odpornega nerjavečega legiranega jekla in toplotno izoliranega ohišja, skrbi za dolgotrajno in brezhibno delovanje sistema.

wpc3.1461002732.jpg
Toplotna črpalka zemlja-voda in voda-voda Stiebel Eltron WPC ogreva in hladi prostore ter pripravi toplo sanitarno vodo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.