Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci? Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci? Rast prihodkov je med gradbenimi velikani bolj kot ne stalnica, rast dobička pa ob tem nikakor samoumevna
Za boljši položaj koncesionarjev bo treba spremeniti rudarsko zakonodajo Za boljši položaj koncesionarjev bo treba spremeniti rudarsko zakonodajo Vloga občin pri odločanju o podelitvi rudarske pravice oziroma pri odločanju o njenem podaljšanju, kot jo ureja ZRud-1, je neprimerna.
Preveč ohlapna gradbena zakonodaja znižuje varnost zahtevnih infrastrukturnih objektov Preveč ohlapna gradbena zakonodaja znižuje varnost zahtevnih infrastrukturnih objektov Varnost pri načrtovanju zagotavlja en človek, odgovorni projektant gradbene konstrukcije, pri tem pa zakon ne predvideva nadzora. To je v popolnem nasprotju z vsemi znanimi sistemi zagotavljanja kakovosti, kjer je nadzor bistveni del
Oglasno sporočilo

Energija za ogrevanje, pridobljena iz zemlje

Čas branja: 1 min
18.04.2016  22:30
Ko so zunaj temperature krepko pod ničlo, se globoko v zemlji ohranja konstantna temperatura. To dejstvo odlično izkorišča toplotna črpalka zemlja-voda oziroma voda-voda Stiebel Eltron WPC, ena redkih, ki lahko pridobi koeficiente učinkovitosti COP tudi do 5.
Energija za ogrevanje, pridobljena iz zemlje
Toplotna črpalka zemlja-voda in voda-voda Stiebel Eltron WPC izredno učinkovito izkorišča energijo zemlje ali podtalnice. Sodobna naprava omogoča prihranek prostora zaradi kompaktne, visoko integrirane rešitve.

Kompaktna velikost, zgled učinkovitosti

Toplotna črpalka Stiebel Eltron WPC je ena izmed najučinkovitejših toplotnih črpalk na trgu ter pomeni kompletno rešitev za ogrevanje prostorov in pripravo tople sanitarne vode. Naprava ne prepriča zgolj z ogrevalnim številom COP, visokim vse do 5, in z najvišjo možno energijsko učinkovitostjo A++, temveč tudi s kompaktnimi merami in veliko integracijo. Je namreč majhnih dimenzij in zavzame izredno malo prostora v kurilnici. Naprava s sodobnim, nagrajenim dizajnom (reddot award 2014) pod svojim zvočno izoliranim ohišjem že vsebuje 200-litrski grelnik sanitarne vode in omogoča visoko udobje priprave tople vode zaradi visokih temperatur predtoka vse do 65 stopinj Celzija.

Ena izmed prednosti toplotne črpalke je tudi deljivost naprave za lažji transport in v manjše prostore. Opremljena je tudi z vsemi varnostnimi in upravljalnimi komponentami, ki ji omogočajo popolnoma avtomatično delovanje.

Poleti omogoča tudi hlajenje

Toplotna črpalka WPC Cool

ima v svoji opremi še dodatno edinstveno funkcijo, ki omogoča napravi delovanje treh funkcij: pripravo tople sanitarne vode, ogrevanje in hlajenje prostorov. Vgrajen prenosnik toplote namreč v poletnem času prevzame funkcijo hlajenja in tudi v najbolj vročih poletnih dneh zagotavlja prijetno klimo ter osveži bivalne prostore.

Učinkovita izraba energije podtalnice

Toplotna črpalka WPC lahko jemlje energijo tudi iz podtalnice. Ta ima vse leto skoraj konstantno visoko temperaturo, zato je s takšnim sistemom mogoče pridobiti najvišje koeficiente učinkovitosti COP.

V kombinaciji z modulom GWS se namreč toplotna črpalka zemlja-voda WPC pretvori v toplotno črpalko voda-voda, ki jemlje varno in varčno energijo podtalnice - neusahljivega vira energije, saj je tako rekoč ne zmanjka. Tako učinkovito poskrbi za ogrevanje in hlajenje prostorov ter pripravo tople sanitarne vode. Za izrabo energije podtalnice zadostujeta dve vrtini.

Modul GWS podtalnico uporablja za vir toplote, ki jo nato oddaja toplotni črpalki. Hkrati jo ščiti pred trdimi delci v vodi in drugo nesnago ter skrbi za visoko zanesljivost delovanja. Kakovostna oprema modula GWS, kot sta ploščati predizmenjevalnik iz korozijsko odpornega nerjavečega legiranega jekla in toplotno izoliranega ohišja, skrbi za dolgotrajno in brezhibno delovanje sistema.

wpc3.1461002732.jpg
Toplotna črpalka zemlja-voda in voda-voda Stiebel Eltron WPC ogreva in hladi prostore ter pripravi toplo sanitarno vodo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Nova gradnja v Ljubljani: Kje boste lahko rešili svoje stanovanjsko vprašanje?

Pregledali smo stanovanjske projekte, ki v kratkem prihajajo na trg

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator S predlogi Levice bi lahko slovenski stanovanjski trg postal podoben vietnamskemu 109

»Česar Američani v njihovem glavnem mestu niso uničili z bombami, so to pozneje storile oblasti, ki so omejile najemnine stanovanj,«...

OGLAS
GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Ljubljana bo dobila 230 stanovanj po več kot pet tisočakov za kvadratni meter 19

V Ljubljani bodo letos končno začeli graditi tri stanovanjske objekte v središču mesta, ki jih lahko uvrstimo v kategorijo top ponudbe...

GRADBENIŠTVO
Novice
Novice Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci?

Rast prihodkov je med gradbenimi velikani bolj kot ne stalnica, rast dobička pa ob tem nikakor samoumevna

GRADBENIŠTVO
To so poslovne stavbe, ki se trenutno gradijo v Ljubljani 1

Po letih velike gospodarske rasti so se le zbudile tudi investicije v poslovne stavbe

GRADBENIŠTVO
Slovenija
Slovenija To so Jankovićevi največji projekti za obnovo infrastrukture 2

Ker pri Jankoviću ne znajo navesti petih največjih projektov v obnovo infrastrukture, smo jih poiskali sami