Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Jelovica zna uresničiti vse želje naročnikov

V Jelovici naročnikom najprej predstavijo tipske hiše in jim ponudijo tudi smiselne spremembe. Vse je odvisno od njihovih potreb, načina bivanja in izbrane lokacije.
Avtor
09.05.2016 22:30
Čas branja: 2 min
Jelovica zna uresničiti vse želje naročnikov
Jelovica naročnikom ponuja tipske hiše, kjer so možne manjše spremembe, lahko pa jim izdela in postavi hišo povsem po njihovih željah.

Njihove izpeljanke največkrat izhajajo iz zahtev lokacijskih informacij. Vendar pa se po njihovih izkušnjah delež že nekaj let nagiba k iskanju individualnih rešitev. Če v tipskih zasnovah hiš naročnik ne najde najboljših bivalnih rešitev, se skupaj z njim odločijo za individualno zasnovo hiše.

Večinoma naročniki želijo manjše spremembe tlorisov tipskih hiš ali kombinacijo tlorisa pritličja in nadstropja. Predstavijo jim prednosti in pomanjkljivosti njihovih želja, saj so veliko izkušenj dobili med gradnjo več kot 12 tisoč objektov. Predvsem pa stranka dobi največ za želeno višino investicije. Najslabše je imeti dober ali prevelik načrt hiše, za kakovostno in energijsko učinkovito izvedbo pa premalo denarja.

jelovica-1.1462814194.jpg
V Jelovici stalno sodelujejo z izbranimi arhitekti, lahko pa delajo po načrtih naročnikovega arhitekta.

Sodelujejo z vsemi arhitekti

Jelovičina linija EVO

- Na podlagi Jelovičinih izkušenj in želja strank so razvili linijo hiš EVO, ki so velike 140 kvadratnih metrov ter imajo tri tlorisne in štiri arhitekturne rešitve - klasično dvokapnico, sodobno obliko, ravno streho in hišo z dvema polnima etažama. Z modifikacijo zunanjosti z dekorativnimi in funkcionalnimi dodatki, ki povečajo bivalno površino, dobi naročnik hišo po svoji meri in okusu. Hiše iz te linije so pri strankah zelo priljubljene, saj jih lahko postavimo v vsa okolja, so cenovno optimizirane in zaradi svoje arhitekture porabijo malo energije. Poleg tega se naročniki dobro počutijo v hišah EVO zaradi kakovostne izvedbe in prijetne razporeditve prostorov.

Če naročnik želi individualno zasnovano hišo, mu v Jelovici ponudijo sodelovanje z izbranimi arhitekti. Postopek se lahko nekoliko podaljša, saj je treba izčistiti idejno zasnovo hiše. Hkrati se izbere konstrukcijski sistem hiše glede na želeno arhitekturo in energijsko učinkovitost. Naredijo celosten in integralen načrt izvedbe od plošče do ključa.

To, da v Jelovici ponudijo sodelovanje z izbranimi arhitekti, ki imajo veliko izkušenj z leseno montažno gradnjo, je za naročnika prednost pri optimizaciji investicije že od prvega koraka. Seveda sodelujejo tudi z naročnikovim arhitektom. V tem primeru predstavijo posebnosti in možnosti izvedbe hiš, grajenih z lesom, ter znanje in izkušnje. Razveseljivo je, da se ti arhitekti k njim vračajo z novimi projekti.

Ponujajo širok nabor energijsko učinkovitih sistemov vse do pasivnega. V primeru zahtevne arhitekture hiše z velikimi razponi lahko ponudijo tudi sistem zunanjih sten hiše in stropa iz masivnega križno lepljenega lesa Compact + ali se odločijo za hibridno rešitev. Prav širok nabor konstrukcijskih sistemov in možnost kombiniranja izbora sta njihovi glavni prednosti pred tekmeci, saj so največji sistemski ponudnik lesene montažne gradnje v Sloveniji. Sistemi so certificirani, les in drugi vgrajeni materiali pa izbrani zato, da rabijo svojemu namenu: energijski učinkovitosti, varčnosti in varnosti ter zagotavljanju kakovosti objekta v prihodnjih 30 letih.

Vselitev v letu dni po nakupu parcele

Če stranka še nima izbrane lokacije, se bo najverjetneje v novo leseno montažno hišo vselila v letu dni. Morda se sliši veliko, a časovni načrt vključuje več faz - izbiro in urejanje parcele, idejno zasnovo, pridobivanje gradbenega dovoljenja, izdelavo hiše na ključ. Če je naročnik že pridobil gradbeno dovoljenje, se čas skrajša za polovico. Postavitev lesene montažne hiše Jelovica namreč traja pet dni, dokončanje hiše do ključa pa največ 120 dni. Prednost hiše iz lesenih prefabriciranih elementov je v tem, da jo lahko postavijo tudi januarja, saj v Jelovici elemente izdelujejo pod nadzorovanimi in vedno enakimi pogoji brez zunanjih vremenskih vplivov.

Cena tipskih hiš v primerjavi z individualno zasnovanimi je nižja, a ne na račun kakovosti, dobava je hitrejša. Prav tako v Jelovici ne delajo razlik v kakovosti objektov glede na trge. Prav nasprotno, slovenskim kupcem ponujajo nemško kakovost, saj je prav Nemčija njihov vodilni izvozni trg, zahteve gradnje z lesom pa so tam visoke.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.