Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Naprodaj je najstarejša mariborska gostilna

V mestnem parku štajerske prestolnice se prodaja gostilna Pri treh ribnikih, po domače Pri Kličku
Avtor
09.05.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Naprodaj je najstarejša mariborska gostilna
Posebna priložnost za podjetne gostince: le kje je še mogoče kupiti gostišče s 300-letno tradicijo sredi mestnega parka?

Lastniki restavracij oziroma gostinskih obratov, ki želijo širiti ponudbo, imajo v Mariboru zelo lepo priložnost za uresničitev svojih načrtov. Naprodaj je namreč ena najbolj znanih tamkajšnjih gostiln - Pri treh ribnikih, ki jo domačini poznajo tudi pod imenom Pri Kličku.Gostilna Pri treh ribnikih je najstarejša gostilna v Mariboru. Deluje že od leta 1825 in stoji v središču mariborskega mestnega parka ter se ponaša s čudovito vinsko kletjo in idiličnim letnim vrtom. Stoji na izjemni lokaciji, do katere med drugim pripelje promenada iz mestnega jedra. Na poti lahko sprehajalci uživajo v mestnem parku, ki so ga uredili konec 19. stoletja, lahko se ustavijo v akvariju, ob otroških igralih ali pa se do gostišča pripeljejo z avtomobilom, saj je ob objektu urejeno veliko parkirišče.

trije-ribniki-04.1462815521.jpg
V vinski kleti lahko lastnik organizira prireditve ali pa jo za druženje ponudi tudi večjim zaključenim skupinam.

Gostišče ima več ločenih prostorov

Posebna priložnost za podjetne gostince: le kje je še mogoče kupiti gostišče s 300-letno tradicijo sredi mestnega parka?

Osrednji prostor gostišča sprejme 50 gostov, manjša gostinska soba, ki gostoljubno ponuja domačnost ob lončeni peči, pa skupino od 25 do 30 gostov. Manjšim skupinam, predvsem zaključenim družbam, je namenjena lovska soba, ki sprejme do 15 gostov.

Poletni vrt je v senčnem zavetju nadstreška, od koder gostov poletne plohe ne morejo pregnati. Del poletnega vrta je urejen v terasah, s paviljončki, ki jih obdajajo skrbno urejene gredice, z izbranim cvetjem in zelišči. V mansardnem delu so pisarne in prostori za osebje, ob gostišču je še objekt za shrambe in hladilnica.

Posebna zgodba je vinska klet

Veliko zgodb se je spletlo v kletnih prostorih gostišča. Tam je namreč lepo urejena vinska klet, ki je hkrati samostojni gostinski prostor za večje zaključene družbe. Pod kamnitimi oboki je veliko prostora za prijetne zabave, za klepet ob točilnem pultu ter ognjišče za domačnost in pripravo raznovrstnih kulinaričnih dobrot.

Gostilna Pri treh ribnikih

• Naslov: Ribniška ulica 9, Maribor

• Stavba (številka 944) stoji na parceli številka 470/8 k. o. Krčevina, skupna izmera 531,5 kvadratnega metra.

• Pokriti vrt stoji na parceli številka 470/11, skupna izmera 58,57 kvadratnega metra.

• Shramba (številka 947) stoji na parceli številka 470/11, skupna izmera 91 kvadratnih metrov.

• Vrt stoji na parceli številka 470/11, skupna izmera 115,64 kvadratnega metra.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.