Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Naprodaj je gostilna Štajerc z lastnim vrtom in pivovarno

V prvem nadstropju lahko prihodnji lastnik uredi tudi sobe za oddajanje in s tem dopolni gostinsko ponudbo
Avtor
23.05.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Naprodaj je gostilna Štajerc z lastnim vrtom in pivovarno
Posebnost gostilne je lastna pivovarna, kjer lahko na leto zvarijo do sto tisoč litrov kakovostnega piva.

Gostilna Štajerc stoji v bližini mariborskega Trga Leona Štuklja ob promenadi na križišču Vetrinjske in Jurčičeve ulice, ki sta zaprti za promet. Lokacija je naravnost idealna, saj gre za središče mesta, kjer so glavne poslovne stavbe, večje trgovine in druge storitve, ki sodijo na takšne lokacije.

Veliko mestnih središč se ponaša z domačimi gostilnami z dolgoletno tradicijo in ponudbo lokalnih kulinaričnih posebnosti. Ena takšnih je tudi gostilna Štajerc v središču Maribora, ki ima zelo dolgo tradicijo. Poznajo jo tako rekoč vsi prebivalci in redni obiskovalci štajerske prestolnice. Predvsem je znana po ponudbi hrane, ki izvira iz severovzhoda države.

Stajerc-PR1.1464022939.jpg
Veliko mestnih središč se ponaša z domačimi gostilnami z dolgoletno tradicijo. V Mariboru je to gostilna Štajerc.

Edina gostilna z lastnim vrtom

Velika konkurenčna prednost gostilne Štajerc je, da ima edina v središču mesta svoj vrt. Ta meri dobrih 500 kvadratnih metrov in sprejme približno 300 gostov. Vrt je priljubljeno zbirališče, od koder se gostje nato odpravijo na bližnji osrednji prireditveni prostor na Trgu Leona Štuklja, po prireditvah pa se pri njih odžejajo in posedijo s prijatelji.

Notranji obokani del gostišča je velik približno 580 kvadratnih metrov. V njem je mogoče naenkrat postreči do 200 gostov. Zasebnost lahko najdejo v separejih, večje družbe pa se lahko zberejo ob točilnem pultu in ob kotlu za varjenje piva.

Zvarijo lahko do sto tisoč litrov piva

Prav kotel za varjenje piva je še ena posebnost in prednost gostilne. V kleti objekta so namreč leta 2002 zagnali lastno pivovarno, kjer varijo tri vrste piva - svetlo, temno in zeleno lager pivo. V mikro pivovarni, ki jo upravlja en sam delavec, lahko na leto zvarijo do sto tisoč litrov piva, lastna poraba pa je lani dosegla približno 70 tisoč litrov. Pivovarno sestavljajo kotel, cedilna posoda, usedalnik in štiri dvatisočlitrske odležalne posode.

V nadstropju je mogoče urediti manjši hotel

Gostinski lokal je z ločenimi stopnicami povezan s prvim nadstropjem, kjer lahko novi lastnik uredi pisarniške prostore ali sobe za dopolnjevanje osnovne gostinske dejavnosti. Na zadnji strani objekta je poseben vhod, ki vodi na »galerijo« Vetrinjskega dvorišča.

Osnovni podatki

- Gostilna in pivnica Štajerc, Vetrinjska ulica 30, Maribor

- Skupna površina gostilne z lastno pivnico: 575,89 kvadratnega metra

- Skupna površina pripadajočega gostinskega vrta: 517 kvadratnih metrov

- Skupna površina poslovnih prostorov v prvem nadstropju in mansardi: 575,56 kvadratnega metra

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.