Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Celostno načrtovanje lesene hiše prinese več udobja in varčnosti

Jelovica je prepoznana kot proizvajalec individualno zasnovanih nizkoenergijskih lesenih hiš. Pri tem je izjemno pomembno sodelovanje med arhitektom in strokovnjaki tega podjetja, saj je treba idejno zasnovo pretvoriti v kakovostno hišo. Ta petek med 13. in 19. uro si boste lahko na dnevih odprtih vrat ogledali njihovo hišo v Trzinu.
Avtor
06.06.2016 22:30
Čas branja: 2 min
Celostno načrtovanje lesene hiše prinese več udobja in varčnosti
Želje in zahteve strank, ki izhajajo iz raznolikega načina bivanja, čedalje bolj vodijo do individualno zasnovanih hiš, zato tudi Jelovica naročnike spremlja od prvega do zadnjega koraka gradnje.

Kot pravijo v Jelovici, imajo njihovi naročniki največkrat že zagotovljeno parcelo, na katero bi radi postavili hišo po svojih željah in potrebah. Slovenija glede individualnega pristopa ni nobena izjema. Zelo podobne smernice zaznavajo tudi na svojih glavnih trgih, Nemčiji, Italiji, Švici in Avstriji. Hiše so arhitekturno zelo različne, zato so pri njihovi izdelavi ključni znanje in izkušnje ter poznavanje stroke. Objekti so različnih velikosti in oblik.

jelovica-2.1465223767.jpg
V Jelovici naročniku predstavijo optimalne rešitve za izbrano individualno zasnovo hiše. Predlagajo optimizacije, ki znižajo ceno in povečajo energijsko učinkovitost ter bivalno ugodje.

Najnižji stroški, visoka energijska učinkovitost

Idejno zasnovo skupaj z naročniki pripravijo arhitekti, ki zelo dobro poznajo tehnologijo lesene montažne gradnje. Takšen pristop že v prvem koraku prinese prednosti, saj optimizira višino investicije in poenostavi vse faze gradnje. Stranke namreč v zadnjih letih postajajo vse bolj zahtevne pri arhitekturi, zunanjem videzu hiše in tlorisu, ki mora ustrezati dinamiki njihovega bivanja. Hiša mora biti funkcionalna, arhitekturno zanimiva, svetla in energijsko varčna. »Za najboljši rezultat se je projekta gradnje hiše treba lotiti širše,« trdijo v Jelovici.

Celostno načrtovanje

V Jelovici, ki je strokovnjak za lesene montažne objekte že več kot 70 let, individualne želje naročnikov nadgradijo s celostnim načrtovanjem hiše. Pri individualno zasnovani hiši skrbno analizirajo več vidikov, integrirajo sodobno tehnologijo gradnje z lesom in drugimi naravnimi materiali ter izkoristijo naravne danosti parcele za visoko kakovost bivanja in nizke stroške obratovanja. Zaradi številnih izkušenj pri gradnji hiš in tudi velikih objektov, kot so vrtci, šole ali večstanovanjske zgradbe, je konstruiranje individualnih zasnov hiš v Jelovici vedno prijeten izziv.

Za višjo kakovost hiše ključen konstrukcijski sistem

Jelovica ponuja širok izbor lesenih konstrukcijskih sistemov različnih energijskih razredov, vse do pasivnega. Ploskovno lepljen les najvišje kakovosti, iz katerega izdelajo konstrukcijo hiše, je dimenzijsko stabilen in se ne krivi, zato zagotavlja izredno dimenzijsko in statično stabilnost. Letos so predstavili nov konstrukcijski sistem COMPACT+ iz križno lepljenega lesa, ki je za hitro in enostavno postavitev hiše prefabriciran v njihovi proizvodnji v Preddvoru. Hiša ima zaradi lesa in naravnih izolativnih materialov (lesna volna) dobro energijsko učinkovitost, v njenem ovoju ni toplotnih mostov. Sistem COMPACT+ odlikujeta dimenzijska stabilnost ter velika požarna in potresna varnost.

V Jelovici stranki v fazi načrtovanja hiše svetujejo optimalen izbor konstrukcijskega sistema glede na arhitekturo hiše v kombinaciji z lesenimi okni in ogrevalnim sistemom. Tako poleg prijetnega bivanja v novi hiši dejansko dobite visoko kakovostno in energijsko izjemno učinkovito hišo.

Jelovica ta petek, 10. junija, od 13. do 19. ure organizira dan odprtih vrat v individualno zasnovani hiši v Trzinu. Več informacij je na [www.jelovica-hise.si.]

Prednosti sistema COMPACT +

Prednost sistema COMPACT+ je v veliki statični trdnosti hiše, večji arhitekturni svobodi in večjih razponih v prostorih. V hiši, narejeni iz sistema COMPACT+, stranka dobi več lesa, boljši fazni zamik in odlično energijsko učinkovitost.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.