Nepremičnine

Slavnostno ob 60-letnici Geodetskega vestnika

Zveza geodetov Slovenije je s slavnostnim koncertom Big banda Orkestra Slovenske vojske v Klubu Cankarjevega doma prejšnji teden obeležila 60 let izhajanja revije Geodetski vestnik.

Podporniki obveščajo

FINANCE
Nepremičnine
Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus
Nepremičnine
DAN ODPRTIH VRAT
NepremičninePodpornik projekta Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus

V okolici Kranja si jo boste lahko ogledali na dnevu odprtih vrat

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev
Nepremičnine
NepremičninePodpornik projekta Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev

Na treh različnih lokacijah bo od 23. do 25. marca 2023 na ogled pet različnih Marlesovih hiš, postavljenih na ključ.

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na dan odprtih vrat v naselju DRENovo
FINANCE
Nepremičnine
Poletna šola fakultete za gradbeništvo in geodezijo
07.09.2016 15:20
Čas branja: 1 min
Slavnostno ob 60-letnici Geodetskega vestnika
Blaž Mozetič, predsednik Zveze geodetov Slovenije, je na prireditvi ob obletnici Geodetskega vestnika v nagovoru izpostavil, da geodezija povezuje različne stroke urejanja prostora in graditve objektov. Foto: Klemen Brumec

Geodetski vestnik sodi v skupino 19 slovenskih revij, ki so vključene v številne mednarodne podatkovne zbirke in je na seznamu odmevnih znanstvenih revij v mednarodnem prostoru. Prav tako nedavni podatki iz leta 2015 kažejo, da sodi v skupino mednarodnih revij s področja geoinformatike, ki so indeksirane v največ mednarodnih bibliografskih podatkovnih zbirkah. Tako Geodetski vestnik dela družbo drugim sedmim mednarodno priznanim revijam s tega področja – Photogrammetric Engineering and Remote Sensing, Acta Geodaetica et Geophysica, Cartographic Journal, Journal of Geodesy, Journal of Surveying Engineering, Photogrammetric Record in Studia Geophysica et Geodaetica.

Blaž Mozetič, predsednik Zveze geodetov Slovenije je na prireditvi ob obletnici omenjene publikacije v nagovoru izpostavil, da geodezija povezuje različne stroke urejanja prostora in graditve objektov. Tudi danes, ko se spreminja s tem povezana zakonodaja, geodeti stavijo na povezovanje, sodelovanje, medsebojno razumevanje in pripravljenost na spremembe. Rudolf Staiger, podpredsednik Mednarodne zveze geodetov je prav tako izpostavil povezovanje, poleg tega pa mora po njegovem mnenju geodezija služiti vsem, ki jih zanimajo prostorski in nepremičninski podatki. Med drugim se je zahvalil ustvarjalcem in urednikom Geodetskega vestnika, predvsem glavni in odgovorni urednici dr. Anki Lisec s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, za izjemen prispevek k razvoju stroke na mednarodni ravni.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Nepremičnine
Vsi diplomanti ljubljanske fakultete za gradbeništvo in geodezijo lahko takoj dobijo službo
Nepremičnine
NepremičnineRedakcija Gradbeništvo Vsi diplomanti ljubljanske fakultete za gradbeništvo in geodezijo lahko takoj dobijo službo 36

»Danes lahko naši diplomanti izbirajo med ponujenimi delovnimi mesti in se zaposlijo takoj, ko opravijo diplomo,« pravi dr. Janko Logar, izredni profesor na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani. Če se bodo uresničile načrtovane naložbe v infrastrukturo, bo še nekaj časa tako, saj je število študentov v višjih letnikih zelo majhno.

PA
Novice
Nov zagon gradbeništva
Finance Akademija
NovicePoslovna akademija Nov zagon gradbeništva

Prva konferenca Biznis & trendi v gradbeništvu bo v ospredje postavila trende in novosti v gradbeništvu

FINANCE
Nepremičnine
Vrtno pohištvo iz različnih materialov: primerjava cen in prednosti
OGLAS
Nepremičnine
Vrtno pohištvo
NepremičnineFinance PR Vrtno pohištvo iz različnih materialov: primerjava cen in prednosti (OGLAS)

Pomlad nas je ogrela s prvimi sončnimi žarki in mnogi so svoje vrtno pohištvo in garnituro že začeli nastavljati soncu. In če ste med tistimi, ki morda potrebujete nekaj nasvetov, saj se ravno odločate za nakup nove vrtne garniture, bodo te strnjene misli kot nalašč za vas.

FINANCE
Članki
60 odstotkov podjetij ni pripravljenih na GDPR. Ne bodite med njimi
Finance
FinanceAna Turk 60 odstotkov podjetij ni pripravljenih na GDPR. Ne bodite med njimi

Evropska podjetja na nova pravila o varstvu osebnih podatkov v glavnem še vedno niso pripravljena, kaže raziskava, pa čeprav je časa za to manj kot štiri mesece

FINANCE
Nepremičnine
Predlog zakona o nepremičninskem posredovanju: »Ko dobiš licenco, ti nihče ne more nič več!«
Nepremičnine
NepremičnineVasilij Krivec Predlog zakona o nepremičninskem posredovanju: »Ko dobiš licenco, ti nihče ne more nič več!«

Pred dvema letoma se je začel postopek za posodobitev zakona o nepremičninskem posredovanju. Namesto bolj jasne dikcije in večjih obveznosti za nepremičninske posrednike se ministrstvo za okolje in prostor sklicuje na deregulacijo poklicev in med drugim opušča obveznost izobraževanja nepremičninskih posrednikov.

FINANCE
Nepremičnine
Zakaj bodo lastniki malih sončnih elektrarn in toplotnih črpalk za elektriko plačevali več
PRO
Nepremičnine
GRADNJA IN BIVANJE
NepremičnineFinance PRO Zakaj bodo lastniki malih sončnih elektrarn in toplotnih črpalk za elektriko plačevali več (PRO)

Odgovor boste našli v tiskani tematski izdaji Gradnja in bivanje, ki si jo lahko na spletu preberete tudi v formatu PDF.