TOP 101: Lani med peterico najuspešnejših dva gradbinca, letos komaj eden med prvih 30 TOP 101: Lani med peterico najuspešnejših dva gradbinca, letos komaj eden med prvih 30 GH Holdinga, ki se je lani uvrstil na sam vrh najuspešnejših poslovnih skupin in podjetij, letos sploh ni na lestvici. Podobno je s Strabagom, ki je bil lani peti.
 Kako boste legalizirali gradnje na črno in pridobivali gradbena dovoljenja Kako boste legalizirali gradnje na črno in pridobivali gradbena dovoljenja Danes poslanci obravnavajo sveženj gradbene zakonodaje; kakšna bo množična legalizacija?
Marles bo v Trebelnem zgradil športni center in dozidal šolo Marles bo v Trebelnem zgradil športni center in dozidal šolo Na 1.200 kvadratnih metrov velikem območju je predvidena izgradnja telovadnice z dvorano in spremljajočimi prostori, dozidava dodatnih prostorov šole za izvajanje pouka ter nova zunanja ureditev.

V Poslovni coni Komenda letošnje načrte presegajo za 100 odstotkov

26.09.2016  22:30
Osemnajst novih podjetij je v coni letos kupilo 21 zemljišč. Nove u privabljajo s spremenjenim lokacijskim načrtom. Direktor Matic Romšak pričakuje, da bodo prosta zemljišča prodali najpozneje v dveh letih.
V Poslovni coni Komenda letošnje načrte presegajo za 100 odstotkov
Sedem podjetij izmed 18, ki so letos kupila zemljišča, že gradi nove poslovne objekte.

V Poslovni coni Komenda (PCK) se končuje prodaja zemljišč v drugem delu, ki meri 75 hektarjev. Na voljo je le še 4,5 hektarja manjših površin in štiri hektarje veliko zemljišče, na katerem je možno graditi poslovni objekt tlorisne površine več kot 20 tisoč kvadratnih metrov.

S sedmimi milijoni evrov zaslužka zmanjšali dolgove

Sedem podjetij izmed 18, ki so letos kupila zemljišča, že gradi nove poslovne objekte. Za nakup so se odločila tudi tri tuja podjetja, vsa za površino 15 tisoč kvadratnih metrov. Uspešnim podjetjem v drugi fazi cone, kot so slovenska gazela RLS, VIP Virant, IMP Pumps, Biotera, Reisswolf in druga, so se pridružili še Frapak, Iskra Zaščite, Plastika Virant, ZEPTA, Lipar, HTS IC, Tim Pavlin, KLP in druga.

Kot je povedal Romšak, so s prodajo zemljišč letos namesto predvidenih treh milijonov na letni ravni zaslužili že sedem milijonov evrov ter tako za novih šest milijonov evrov zmanjšali dolg do Družbe za upravljanje terjatev bank, Gorenjske banke in Sberbank, v celoti pa so poplačali dolg do Factor banke in Eurocoma.

Spremenjen lokacijski načrt je bolj prožen

»Stabilizirali smo finančno poslovanje in postali zaupanja vredno podjetje, kar potrjujejo dobri odnosi z investitorji, ki jim pomagamo z nasveti, odlično pa je tudi sodelovanje z matično občino Komenda in upravno enoto Kamnik, ki investitorjem izdaja gradbena dovoljenja,« pravi Romšak, ki upa, da se bo trend prodaje ohranjal tudi zaradi spremenjenega lokacijskega načrta, ki na nekaterih parcelah omogoča večjo pozidljivost ter združevanje in delitev posameznih zemljišč.

Več omilitvenih naravovarstvenih ukrepov

Letos so v PCK očistili nekatere zadrževalnike, popravili robne ograje cone, uredili nadomestne habitate, sprehajalne poti in zelenice, postavili merilne postaje za merjenje padavinskih vod in odstranili invazivne rastline. Ukrepe je potrdil tudi Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, zato v PCK in na občini Komenda pričakujejo, da se bodo v pozitivno smer obrnila tudi prizadevanja za vrnitev izvzetih sedmih hektarjev v pozidljivo območje. Z njimi bi zaokrožili podobo cone in, kot pravi Romšak, »dejansko potrdili zgodbo o uspehu«.

Vsebina je izšla kot del oglasne priloge.
Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Kdo bo zaslužil z drugim tirom? 7

Šampanjce odpirajo v gradbenih podjetjih

GRADBENIŠTVO
Kako boste legalizirali gradnje na črno in pridobivali gradbena dovoljenja 1

Danes poslanci obravnavajo sveženj gradbene zakonodaje; kakšna bo množična legalizacija?

GRADBENIŠTVO
Članki
Članki Kilometer dostopnih cest za drugi tir bo stal približno milijon evrov

Medtem ko v Pomgradu še proučujejo razpisno dokumentacijo za gradnjo dovoznih cest do gradbišča drugega tira in še ne vedo, ali bodo...

GRADBENIŠTVO
Novice
Novice Elea IC med finalisti tekmovanja AEC Excelence Awards

Projektiranje druge cevi Karavanškega predora je med osmimi finalisti tekmovanja AEC Excelence Awards za infrastrukturne projekte....

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Srbi, Makedonci in Črnogorci lahko hitreje kupujejo slovenske nepremičnine

Državljani Srbije, Črne gore in Makedonije bodo v Sloveniji bolj enostavno kupovali nepremičnine, saj so prejšnji teden začele veljati...

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Za cene nepremičnin v Stari Ljubljani ni pravil 1

Staro mestno jedro slovenske prestolnice je zelo majhen in povsem samosvoj nepremičninski trg. Dostop z avtomobilom skoraj ni mogoč, več...