Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci? Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci? Rast prihodkov je med gradbenimi velikani bolj kot ne stalnica, rast dobička pa ob tem nikakor samoumevna
Za boljši položaj koncesionarjev bo treba spremeniti rudarsko zakonodajo Za boljši položaj koncesionarjev bo treba spremeniti rudarsko zakonodajo Vloga občin pri odločanju o podelitvi rudarske pravice oziroma pri odločanju o njenem podaljšanju, kot jo ureja ZRud-1, je neprimerna.
Preveč ohlapna gradbena zakonodaja znižuje varnost zahtevnih infrastrukturnih objektov Preveč ohlapna gradbena zakonodaja znižuje varnost zahtevnih infrastrukturnih objektov Varnost pri načrtovanju zagotavlja en človek, odgovorni projektant gradbene konstrukcije, pri tem pa zakon ne predvideva nadzora. To je v popolnem nasprotju z vsemi znanimi sistemi zagotavljanja kakovosti, kjer je nadzor bistveni del

V Poslovni coni Komenda letošnje načrte presegajo za 100 odstotkov

Čas branja: 2 min
26.09.2016  22:30
Osemnajst novih podjetij je v coni letos kupilo 21 zemljišč. Nove u privabljajo s spremenjenim lokacijskim načrtom. Direktor Matic Romšak pričakuje, da bodo prosta zemljišča prodali najpozneje v dveh letih.
V Poslovni coni Komenda letošnje načrte presegajo za 100 odstotkov
Sedem podjetij izmed 18, ki so letos kupila zemljišča, že gradi nove poslovne objekte.

Obveščaj me o novih člankih:  
Poslovna cona Komenda dodaj
Matic Romšak dodaj
RLS dodaj
VIP dodaj
IMP Pumps dodaj

V Poslovni coni Komenda (PCK) se končuje prodaja zemljišč v drugem delu, ki meri 75 hektarjev. Na voljo je le še 4,5 hektarja manjših površin in štiri hektarje veliko zemljišče, na katerem je možno graditi poslovni objekt tlorisne površine več kot 20 tisoč kvadratnih metrov.

S sedmimi milijoni evrov zaslužka zmanjšali dolgove

Sedem podjetij izmed 18, ki so letos kupila zemljišča, že gradi nove poslovne objekte. Za nakup so se odločila tudi tri tuja podjetja, vsa za površino 15 tisoč kvadratnih metrov. Uspešnim podjetjem v drugi fazi cone, kot so slovenska gazela RLS, VIP Virant, IMP Pumps, Biotera, Reisswolf in druga, so se pridružili še Frapak, Iskra Zaščite, Plastika Virant, ZEPTA, Lipar, HTS IC, Tim Pavlin, KLP in druga.

Kot je povedal Romšak, so s prodajo zemljišč letos namesto predvidenih treh milijonov na letni ravni zaslužili že sedem milijonov evrov ter tako za novih šest milijonov evrov zmanjšali dolg do Družbe za upravljanje terjatev bank, Gorenjske banke in Sberbank, v celoti pa so poplačali dolg do Factor banke in Eurocoma.

Spremenjen lokacijski načrt je bolj prožen

»Stabilizirali smo finančno poslovanje in postali zaupanja vredno podjetje, kar potrjujejo dobri odnosi z investitorji, ki jim pomagamo z nasveti, odlično pa je tudi sodelovanje z matično občino Komenda in upravno enoto Kamnik, ki investitorjem izdaja gradbena dovoljenja,« pravi Romšak, ki upa, da se bo trend prodaje ohranjal tudi zaradi spremenjenega lokacijskega načrta, ki na nekaterih parcelah omogoča večjo pozidljivost ter združevanje in delitev posameznih zemljišč.

Več omilitvenih naravovarstvenih ukrepov

Letos so v PCK očistili nekatere zadrževalnike, popravili robne ograje cone, uredili nadomestne habitate, sprehajalne poti in zelenice, postavili merilne postaje za merjenje padavinskih vod in odstranili invazivne rastline. Ukrepe je potrdil tudi Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, zato v PCK in na občini Komenda pričakujejo, da se bodo v pozitivno smer obrnila tudi prizadevanja za vrnitev izvzetih sedmih hektarjev v pozidljivo območje. Z njimi bi zaokrožili podobo cone in, kot pravi Romšak, »dejansko potrdili zgodbo o uspehu«.

Vsebina je izšla kot del oglasne priloge.


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Nova gradnja v Ljubljani: Kje boste lahko rešili svoje stanovanjsko vprašanje?

Pregledali smo stanovanjske projekte, ki v kratkem prihajajo na trg

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator S predlogi Levice bi lahko slovenski stanovanjski trg postal podoben vietnamskemu 109

»Česar Američani v njihovem glavnem mestu niso uničili z bombami, so to pozneje storile oblasti, ki so omejile najemnine stanovanj,«...

OGLAS
GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Ljubljana bo dobila 230 stanovanj po več kot pet tisočakov za kvadratni meter 19

V Ljubljani bodo letos končno začeli graditi tri stanovanjske objekte v središču mesta, ki jih lahko uvrstimo v kategorijo top ponudbe...

GRADBENIŠTVO
Novice
Novice Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci?

Rast prihodkov je med gradbenimi velikani bolj kot ne stalnica, rast dobička pa ob tem nikakor samoumevna

GRADBENIŠTVO
To so poslovne stavbe, ki se trenutno gradijo v Ljubljani 1

Po letih velike gospodarske rasti so se le zbudile tudi investicije v poslovne stavbe

GRADBENIŠTVO
Slovenija
Slovenija To so Jankovićevi največji projekti za obnovo infrastrukture 2

Ker pri Jankoviću ne znajo navesti petih največjih projektov v obnovo infrastrukture, smo jih poiskali sami