Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Kakovost življenja in bivanja niso le številke

Z razvojem in uresničitvijo novega projekta V_2020 želijo v podjetju Kager Hiša predstaviti, kako vidijo sonaravno bivanje. S tem bodo za okoli tretjino skrajšali čas izdelave in za desetino zmanjšali vplive na okolje.
Avtor
05.12.2016 22:30
Čas branja: 2 min
Kakovost življenja in bivanja niso le številke
Osnovni elementi Kagerjevih hiš bodo še vedno les, steklo in človeško delo. Skrajšali bodo čas izdelave in znižali stroške vzdrževanja, lastnikom pa povečali kakovost bivanja.

Nenehen razvoj v podjetju je postavil temelje za razvoj projekta, ki bo določil vizijo za prihodnje desetletje, verjetno pa še dlje. Glavna izhodišča pri razvoju izhajajo s treh področij trajnostnega razvoja: ekonomije, ekologije in družbe.

Les, steklo in človeško delo

Ob tem želijo graditi in razvijati lastno identiteto in filozofijo podjetja, ki se kaže na treh ravneh. Poudarek je na vidnem lesu, ki je izhodišče pri oblikovanju interierja. Njihov razvoj ohranja in veča delež stekla, na tretji ravni pa ohranjajo pomen ročnega dela, s čimer se vloga posameznika pri načrtovanju, projektiranju in gradnji objekta ne spreminja.

»S projektom V_2020 želimo začrtati jasno smer lesene gradnje z njenimi specifičnimi lastnostmi,« pravi ustanovitelj podjetja Friderik Kager. Tako ščitimo naravne vire, saj uporabljamo zgolj industrijske materiale s kontroliranim poreklom. Sodobna industrija jih lahko najbolj izkoristi in z reciklažo močno pripomore k zaščiti vseh naravnih virov.

Vsi proizvodni in z njimi povezani poslovni procesi so optimizirani, saj se projekti načrtujejo na najsodobnejši opremi. Projekt V_2020 bo optimiziran do prav vsakega najmanjšega gradnika, s čimer bodo povečali učinkovitost, ekonomske rezultate in zmanjšali začetni odtis na okolje.

Do okolja prijazna proizvodnja

Že zdaj podjetje ogromno vlaga v proizvodnjo, prijazno do okolja, ki je opremljena s kurilnico za biomaso in fotovoltaičnimi paneli, ki precej zmanjšujejo njen okoljski odtis. »Z novim projektom želimo narediti še nove korake, s katerimi bomo skrajšali izdelavo delov izdelka. Proizvodni čas na enoto mere bivalne površine bomo skrajšali vsaj za 30 odstotkov, s čimer bomo zmanjšali okoljske vplive za sedem do deset odstotkov,« razlaga Friderik Kager.

Stroške v življenjski dobi objekta bodo znižali z manj komponentami, ki višajo stroške vzdrževanja. Večja bo energijska učinkovitost, hkrati bo več tudi pasivnih ukrepov za večje bivalno ugodje. Na izpostavljene dele objekta bodo vgrajevali novejše materiale, s čimer bodo tudi znižali stroške vzdrževanja objekta in ohranjali njegovo vrednost.

Raziskujejo modularno gradnjo, ki bo objekt skozi njegovo celotno življenjsko dobo prilagodila zmožnostim in potrebam lastnikov. Zakaj bi zaradi nujnosti prilagajanja hiše glede na starost in zdravje njenih lastnikov morali zamenjati okolje, ki nam je sicer nadvse pri srcu in v katerem živimo? Odgovor na to vprašanje je eden izmed ciljev novega projekta.

Podjetje že desetletja vztraja, da se kakovost objekta ne kaže zgolj skozi številke v preglednici. Ugodja bivanja ne moremo prikazati le skozi računsko pridobljene rezultate, saj gre za precej več.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.