Nepremičnine

V Jelovici je hiša, ki proizvede več energije, kot jo porabi, dostopna vsem

Ste med tistimi, ki načrtujejo hišo z vrhunskim bivalnim udobjem in skoraj brez stroškov za porabljeno energijo? S premišljenim energijsko varčnim konceptom, modernimi tehnologijami in projektiranjem lahko že danes ob sprejemljivih stroških graditelji postavijo energetsko neodvisno oziroma aktivno hišo.

Podporniki obveščajo

FINANCE
Nepremičnine
Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus
Nepremičnine
DAN ODPRTIH VRAT
NepremičninePodpornik projekta Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus

V okolici Kranja si jo boste lahko ogledali na dnevu odprtih vrat

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev
Nepremičnine
NepremičninePodpornik projekta Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev

Na treh različnih lokacijah bo od 23. do 25. marca 2023 na ogled pet različnih Marlesovih hiš, postavljenih na ključ.

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na dan odprtih vrat v naselju DRENovo
FINANCE
Nepremičnine
Poletna šola fakultete za gradbeništvo in geodezijo
Avtor
29.05.2017 22:30
Čas branja: 2 min
V Jelovici je hiša, ki proizvede več energije, kot jo porabi, dostopna vsem
V Jelovici so prvo aktivno hišo postavili v Trsteniku pri Kranju, njena vrata pa so odprta vsem, ki jih ta tematika zanima ali želijo zgraditi lasten energetsko samozadosten dom in tako znižati stroške bivanja ter pripomoči k varovanju okolja.

Hibridna izdelava Aktivne hiše združuje inovativno prakso lesene montažne gradnje v Jelovici ter najnovejše koncepte energijske učinkovitosti.

Nizkoenergijski konstrukcijski sistem Optima+, ki v osnovi zagotavlja izjemno majhno porabo energije, so nadgradili z masivno konstrukcijo sistema stropa, Lamtopa. Prednosti take izvedbe hiše so številne: ponuja več arhitekturne svobode, zvočna izolativnost je precej boljša, na počutje v hiši pozitivno vpliva viden les v notranjosti prostorov. V Jelovici so hišo nadgradili s solarnim sistemom, s čimer je postala neodvisna in energetsko samozadostna.

30 let garancije

Visoko kakovost bivanja v hišah Jelovica v podjetju z najdaljšo tradicijo izdelave montažnih hiš v Sloveniji zagotavljajo s pravilno izbranim lesom, njegovo naravno obdelavo in premišljenimi detajli lesene gradnje. Optimalna je tudi izbira drugih materialov: oken, kritine in tehnologije za ogrevanje. Skupek vsega vodi do izjemne energetske učinkovitosti hiše, hkrati pa uporabnikom daje občutek domačnosti in prijetnega bivanja. Jelovica z vsem svojim tehnološkim znanjem in premišljeno izdelavo zagotavlja varen dom in lastnikom zagotavlja 30 let garancije.

V Sloveniji se vse več ljudi, ki načrtujejo gradnjo, nagiba k energetsko učinkoviti leseni montažni gradnji, zanimanje se je v zadnjem letu zelo razmahnilo. Kupce privlačijo hitra gradnja, energijska učinkovitost in odlična kakovost bivanja. »Vendar je pri izbiri ponudnika hiše vendarle treba biti zelo previden,« pravijo v Jelovici. To trditev argumentirajo s tem, da je v njihov proces izbire, izdelave in postavitve vključena zelo široka ekipa ljudi z raznovrstnimi znanji.

Jelovičini poslovni in proizvodni modeli, ki temeljijo na dolgoletnih izkušnjah, postavljajo v ospredje tesno sodelovanje med arhitekti, projektanti in razvojnimi inženirji. Le s takšnim pristopom lahko njihovi naročniki hišo zgradijo po svojih željah, naj bo načrt lasten ali tipski. Naročnike spremljajo v vseh fazah. Le tako lahko hiša iz idejne zasnove postane funkcionalen in udoben dom.

Inovativno v vseh fazah gradnje

»Za najboljši rezultat se je gradnje hiše treba lotiti širše,« trdijo v Jelovici. Materiali in izdelava lesene montažne hiše se za slovenske naročnike ne razlikuje od trgov Nemčije, Italije, Švice in Avstrije, kamor vsako leto povečujejo izvoz. Tudi na domačem trgu je letos zelo živahno, zato napovedujejo občutno rast poslovanja.

Domačemu kupcu so se približali s ponudbo hiš za vsako družino in lokacijo. Serija hiš Pick & Place (izberi in postavi) je odlična možnosti za tiste graditelje, ki želijo odlično ceno, kakovostno hišo in hitro vselitev. Investicijo je mogoče znižati tudi s subvencijami Eko sklada.

Vsebina je izšla kot del oglasne priloge.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Nepremičnine
Hišam Jelovica je visoka kakovost bivanja zapisana v gene
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Hišam Jelovica je visoka kakovost bivanja zapisana v gene

Ustvarjanje novega doma je enkratna življenjska odločitev, zato v podjetju Jelovica hiše ničesar ne prepuščajo naključju. Naročnike spremljajo v vseh fazah gradnje od samega začetka.

FINANCE
Nepremičnine
Jelovica nizkoenergijsko hišo nadgrajuje v aktivno
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Jelovica nizkoenergijsko hišo nadgrajuje v aktivno

Jelovica je največji slovenski proizvajalec energijsko izjemno varčnih hiš in velikih objektov.

FINANCE
Nepremičnine
Zakaj bodo lastniki malih sončnih elektrarn in toplotnih črpalk za elektriko plačevali več
PRO
Nepremičnine
GRADNJA IN BIVANJE
NepremičnineFinance PRO Zakaj bodo lastniki malih sončnih elektrarn in toplotnih črpalk za elektriko plačevali več (PRO)

Odgovor boste našli v tiskani tematski izdaji Gradnja in bivanje, ki si jo lahko na spletu preberete tudi v formatu PDF.

IZVOZNIKI
Novice
Jankovićevi blejski Hotel Jelovica prodali Otmarju Zornu
Izvozniki.si
NoviceMateja Bertoncelj Jankovićevi blejski Hotel Jelovica prodali Otmarju Zornu 5

Zorn je kupil nepremičnino in prevzel 32 zaposlenih

FINANCE
Nepremičnine
Letos naval na montažne hiše
Nepremičnine
NepremičnineBranko Žnidaršič Letos naval na montažne hiše 10

Potem ko so bili proizvajalci lesenih montažnih objektov že z lanskim letom zelo zadovoljni, jim gre letos še precej bolje. Nekateri poročajo, da se jim je prodaja v primerjavi z lanskim prvim polletjem povečala tudi za polovico.

FINANCE
Nepremičnine
Tako je videti inovativna montažna gradnja opečnatih hiš
Nepremičnine
NepremičnineBranko Žnidaršič Tako je videti inovativna montažna gradnja opečnatih hiš 1

Povedano zelo preprosto: zidove sezidajo v proizvodni hali, jih odpeljejo na gradbišče ter jih tam sestavijo v hišo. Koncept, imenovan gradnja 3.0, je plod slovenskega znanja.

FINANCE
Nepremičnine
Vročica: Milijonarji derejo v nepremičnine na Bledu
Nepremičnine
NepremičnineJurij Šimac Vročica: Milijonarji derejo v nepremičnine na Bledu 2

Na Bled investirali vsaj štirje od najbogatejših Slovencev. Kdo so novi lastniki vil, hotelov, hiš in stanovanj v enem največjih slovenskih turističnih biserov?