Nepremičnine

Marlesov cilj je energetska samozadostnost

Podporniki obveščajo

FINANCE
Nepremičnine
Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus
Nepremičnine
DAN ODPRTIH VRAT
NepremičninePodpornik projekta Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus

V okolici Kranja si jo boste lahko ogledali na dnevu odprtih vrat

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev
Nepremičnine
NepremičninePodpornik projekta Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev

Na treh različnih lokacijah bo od 23. do 25. marca 2023 na ogled pet različnih Marlesovih hiš, postavljenih na ključ.

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na dan odprtih vrat v naselju DRENovo
FINANCE
Nepremičnine
Poletna šola fakultete za gradbeništvo in geodezijo
Avtor
29.05.2017 22:30
Čas branja: 2 min
Marlesov cilj je energetska samozadostnost
Marles v objekte vgrajuje izključno preverjene in certificirane materiale najvišje kakovosti.

Za lastnike hiš Marles varčevanje z energijo ne pomeni nižjega življenjskega standarda, manjšega ugodja in dodatnih nepotrebnih stroškov. Nasprotno, z življenjem v hiši Marles ljudje dokazujejo, da se zavedajo pomena energije in njenega vpliva na okolje. V Marlesu gradijo nizkoenergijske, visoko učinkovite in pasivne hiše iz ekoloških materialov. Zaradi več kot 70-letne tradicije so tako v Sloveniji kot zunaj nje znani kot vodilni proizvajalec montažnih nizkoenergijskih oziroma pasivnih objektov.

Ker se želijo še bolj približati kupcem in njihovim željam, nenehno razvijajo nove ideje, postavljajo smernice nizkoenergijske in pasivne gradnje ter sodelujejo z drugimi poslovnimi subjekti. Tako so sistem gradnje čim bolj približali ekološki gradnji, ki bo v prihodnje še pridobila veljavo.

V objekte vgrajujejo izključno preverjene in certificirane materiale najvišje kakovosti, ki jih njihovi inženirji ob strogo načrtovanih detajlih in industrijski natančnosti proizvodnje razvijejo v objekte izjemnega bivalnega ugodja.

Pojem energetsko varčnih objektov

Marlesovi montažni objekti bodo tudi v prihodnje pomenili standard energetsko varčnih, varnih ter do okolja prijaznih objektov. Njihov glavni adut bo visoka stopnja preverjene kakovosti, ki je predvsem posledica velikanske akumulacije znanja, ki so jo pridobili v vseh letih nastopanja na trgu in je brez primere na slovenskem trgu.

Nove smernice se nagibajo h gradnji energijsko varčnih hiš, z vključevanjem obnovljivih gradbenih materialov, ki poleg pomembne ekološke note omogočajo tudi minimalne stroške vzdrževanja v celotni življenjski dobi objekta. Nove smernice se tako kažejo v gradnji visoko učinkovitih nizkoenergijskih oziroma pasivnih objektov z višjo dodano vrednostjo. Povečuje se delež energetsko varčne gradnje in montažne lesene gradnje nasploh. Poleg tega se zaradi pomanjkanja časa vse več kupcev odloča za gradnjo na ključ, tako da morajo proizvajalci montažnih objektov svojim kupcem ponujati celostne rešitve.

Temu v Marlesu sledijo že dalj časa, kar je tudi ena njihovih glavnih konkurenčnih prednosti.

Najpomembnejši je toplotni ovoj stavbe

Marles ima med slovenskimi ponudniki montažnih hiš največji projektivni biro. Njihovi strokovnjaki prisluhnejo željam in potrebam graditelja hiše ter mu ob upoštevanju osnovnih zahtev pomagajo sprojektirati hišo po želji. Ob tem imajo ves čas na voljo arhitekta in druge strokovnjake, ki mu svetujejo in ga usmerjajo.

Še zlasti pomembno je takšno sodelovanje naročnika in strokovnjakov iz različnih strok pri gradnji pasivne hiše. Kot pravijo v Marlesu, načrtovanje pasivne hiše vključuje pasivne in aktivne ukrepe. Pasivni so predvsem izraba naravnih danosti okolja (teren, osenčenost, meteorološke posebnosti …) in primerna arhitekturna zasnova (oblika zgradbe, optimalna debelina toplotne izolacije, vgradnja energijsko učinkovitih oken …).

Sicer pa so najpomembnejši dejavniki pri zasnovi pasivne hiše toplotni ovoj, ki ga v Marlesu zagotovijo že s 40 centimetrov debelo steno, orientacija objekta, osončenost, ustrezna izvedba prezračevanja z vračanjem toplote (rekuperacija) ter primerna zrakotesnost.

Veliko možnosti pri izrabi energije sonca in vetra

V Marlesu poudarjajo, da je trend popolna energetska samozadostnost večine objektov. Ta se dosega z dodanimi ukrepi na področju zmanjšanja energetskih izgub na eni in z uvajanjem naprav za pridobivanje energije iz okolja na drugi strani. Pri izolaciji objekta in njegovi zrakotesnosti so tehnološko že blizu optimalnih rešitev, pri katerih je pomembno zgolj še razmerje med vloženo ceno in doseženim učinkom pri uporabi posameznih oblik izolacij in materialov, ki zagotavljajo zrakotesnost objekta.

Več novosti pa je pričakovati na področju tehnologij, ki bodo omogočale izkoriščanje virov iz okolja, kjer se bo izboljšala učinkovitost sedanjih toplotnih črpalk. Prav tako je pričakovati učinkovitejše sisteme, ki bodo omogočali še bolj nadzorovano prezračevanje.

Veliko možnosti je še pri razvoju sistemov, ki bodo omogočali izrabo energije sonca in vetra ter tudi padavin, ki jih je prav tako treba izkoristiti pri obratovanju objekta. Marles tako v vse objekte standardno vgrajuje predpripravo za vgradnjo fotovoltaike in polnilne enote za električni avtomobil. Da lahko ponudijo celostno storitev, so se povezali tudi s ponudnikom omenjenih storitev GEN-I Sonce.

Vsebina je izšla kot del oglasne priloge.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Nepremičnine
Marles na Hrvaškem zgradil vrtec in športno dvorano, v Švici kmalu začetek gradnje 15 luksuznih stanovanj
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Marles na Hrvaškem zgradil vrtec in športno dvorano, v Švici kmalu začetek gradnje 15 luksuznih stanovanj

Marles je na Hrvaškem končal oziroma končuje dva odmevna projekta, v Švici pa se pripravlja na gradnjo 15 luksuznih stanovanj.

FINANCE
Nepremičnine
Marles odpira vrata visoko učinkovite nizkoenergijske hiše
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Marles odpira vrata visoko učinkovite nizkoenergijske hiše

Marles bo to soboto, 17. junija, med 10. in 15. uro v okolici Ljubljane na dnevu odprtih vrat predstavil že vseljeno tehnološko napredno visoko učinkovito nizkoenergijsko hišo R Individual.

FINANCE
Nepremičnine
Marles to soboto vabi na dan odprtih vrat hiše Modern
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Marles to soboto vabi na dan odprtih vrat hiše Modern

Podjetje Marles bo v soboto, 3. junija, na dnevu odprtih vrat v Škocjanu na Dolenjskem predstavilo že vseljeno hišo Modern.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Nepremičnine
Marles v središču sejma MOS
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Marles v središču sejma MOS

Marles, največji in najstarejši slovenski proizvajalec lesenih montažnih objektov, bo na sejmu MOS v Celju letos predstavil celotno ponudbo svojih hiš. V atriju sejmišča, ki so ga organizatorji namenili rešitvam za bivalno okolje tretjega tisočletja, pa bodo prikazali še mobilni leseni dom, ki je novost v leseni montažni gradnji. Na njem bo vgrajena tudi sončna elektrarna, s katero mobilni leseni dom postane energetsko samozadosten.

FINANCE
Nepremičnine
Pasivna hiša Marles lahko hitro postane aktivna
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Pasivna hiša Marles lahko hitro postane aktivna

Marles ima med slovenskimi ponudniki montažnih hiš največji projektivni biro. Njegovi strokovnjaki prisluhnejo željam in potrebam graditelja ter mu ob upoštevanju osnovnih meril pomagajo sprojektirati pasivno hišo po želji. Enako storitev ponudijo tudi kupcem, ki se odločijo za gradnjo aktivne hiše z že vgrajeno sončno elektrarno in tudi polnilnico za električni avtomobil.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)