Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Ustrezen gradbeni žerjav lahko občutno zniža stroške

Informacijske tehnologije nezadržno prihajajo tudi v gradbeništvo, gradbeni žerjavi niso nobena izjema. Moderni žerjavi so opremljeni z najsodobnejšo programsko opremo za enostavno in varno postavitev, upravljanje in vzdrževanje žerjava ter javljanje servisnih intervalov.
Avtor
04.09.2017 21:29
Čas branja: 2 min

S programsko opremo novih Potainovih žerjavov hup 40-30 in hup 32-27, ki ju v Sloveniji prodaja, oddaja in servisira podjetje Ferokov, lahko upravljavec daljinsko upravlja žerjav. To sicer ni novost na trgu, novo pa je zagotovo to, da ta žerjava omogočata več hitrosti upravljanja (high precision, standard, dynamic) ter več načinov dvigovanja in vrtenja. Sistem, ki meri čas obratovanja žerjava in z opozorilnimi indikatorji diagnosticira morebitne napake v delovanju, ima barvni zaslon in ročico za enostavno upravljanje vseh faz postavitve in obratovanja.

Nižji stroški gradnje

V podjetju Ferokov poudarjajo prednosti nove programske opreme Smart Set Up pri omenjenih žerjavih: krajši čas montaže in demontaže, natančno spremljanje obratovanja žerjava, ustrezno obremenjevanje žerjava. Zato gradbeno podjetje občutno zniža stroške, poveča produktivnost ter optimizira procese. Zaradi teleskopirnega stebra, treh položajev roke in kompaktnih dimenzij žerjava, ki ga je zato mogoče postaviti na 16 načinov, odvisno od potreb na gradbišču, je enostavnejši in cenejši tudi prevoz. Njegove dimenzije med prevozom ne presežejo 12 metrov dolžine in štiri metre višine.

Ferokov na trgu že 25 let

Podjetje Ferokov, ki ima sedež v Latkovi vasi pri Preboldu, prodaja žerjave ali jih oddaja v najem slovenskim gradbenim podjetjem že četrt stoletja – pred letom 2017 sicer pod drugim imenom. Trg so razširili tudi v Srbijo in nekatere druge države nekdanje Jugoslavije ter v tem času prodali več kot 300 žerjavov.

Ferokov je pooblaščeni zastopnik gradbenih žerjavov znamke Potain, korporacije Manitowoc Crane Group. V lasti imajo 55 žerjavov, ki so stari od pet do deset let. Gre za samopostavljive in stolpne žerjave Potain z delovno višino več kot 120 metrov in več kot 70 metrov dosega ter z nosilnostjo do 12 tisoč kilogramov. V Srbiji podjetje Ferokov zastopa beograjsko podjetje K.I.G.O., na Hrvaškem pa ima Ferokov svoje predstavništvo.

Podjetje Ferokov poskrbi tudi za logistiko prevoza žerjavov, jih vzdržuje in prodaja originalne rezervne dele. Poleg tega podjetje prodaja in oddaja gradbene odre Haki, od pomladi pa prodaja in oddaja različne konfiguracije kontejnerjev.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.