Nepremičnine

Marles bo v Trebelnem zgradil športni center in dozidal šolo

Na 1.200 kvadratnih metrov velikem območju je predvidena izgradnja telovadnice z dvorano in spremljajočimi prostori, dozidava dodatnih prostorov šole za izvajanje pouka ter nova zunanja ureditev.

Podporniki obveščajo

FINANCE
Nepremičnine
Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus
Nepremičnine
DAN ODPRTIH VRAT
NepremičninePodpornik projekta Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus

V okolici Kranja si jo boste lahko ogledali na dnevu odprtih vrat

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev
Nepremičnine
NepremičninePodpornik projekta Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev

Na treh različnih lokacijah bo od 23. do 25. marca 2023 na ogled pet različnih Marlesovih hiš, postavljenih na ključ.

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na dan odprtih vrat v naselju DRENovo
FINANCE
Nepremičnine
Poletna šola fakultete za gradbeništvo in geodezijo
Avtor
16.10.2017 22:30
Čas branja: 3 min
Marles bo v Trebelnem zgradil športni center in dozidal šolo
Športni center v Trebelnem bo vrhunski nizkoenergijski oziroma skoraj ničenergijski objekt moderne zasnove, ki ga bo Marles zgradil do prihodnjega šolskega leta.

Trebelno bo do začetka prihodnjega šolskega leta bogatejše za sodobni športni center in dodatne prostore tamkajšnje šole. Naložba je vredna 1,9 milijona evrov. Za občino Mokronog - Trebelno je to največji projekt tega in prihodnjega leta. Naložbo sofinancirajo Eko sklad, fundacija za šport ter ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Lesena gradnja je odgovorna do generacij zanamcev

Pogodbo za gradnjo Športnega centra Trebelno in dozidavo podružnične šole so konec septembra podpisali Anton Maver, župan občine Mokronog - Trebelno, Bogdan Božac, direktor podjetja Marles hiše Maribor, ki je glavni izvajalec, ter Martin Gosenca, predsednik uprave podjetja CGP, ki je partner izvajalca. Bogdan Božac je ob tej priložnosti povedal, da bodo v Trebelnem dobili vrhunski nizkoenergijski oziroma skoraj ničenergijski objekt moderne zasnove, ki bo grajen iz materialov prijaznih do okolja. Konstrukcija objekta bo lesena, prav tako bo lesen velik del fasade, izolacija pa bo v več kot 75 odstotkih iz celuloze, ki je naraven material.

Načrtovani objekti so zasnovani tako, da zadoščajo novi zakonodaji, ki bo začela veljati 1. januarja 2018, in zahtevam Eko sklada za nepovratne finančne spodbude za skoraj ničenergijske stavbe v javni lasti.

»V Marlesu ugotavljamo, da državne institucije čedalje pogosteje prepoznavajo vrednost investicij v leseno gradnjo, saj ta ohranja okolje in je odgovorna do generacij zanamcev. To ni le v nacionalnem interesu vsake družbe, temveč je vlaganje v lesene javne objekte, kakršni so denimo leseni vrtci in šole, hkrati tudi naložba v ekološko in zdravo bivalno okolje, ki najmlajšim omogoča razvoj in odraščanje v skladu s trajnostnim konceptom bivanja,« je povedal Božac.

Več kot 400 objektov – bogate izkušnje

Nove usmeritve, ki poudarjajo izbiro do narave in otrok prijaznih materialov, kažejo, da je les najprimernejši material za gradnjo športnih in šolskih objektov. Marles si je z več kot štiristo zgrajenimi vrtci in šolami pridobil bogate izkušnje na področju projektiranja in gradnje teh specifičnih objektov. Poleg primerne cene, hitrega sistema gradnje in s tem tudi hitre možnosti vselitve sta najpomembnejša varnost ter prijetno in zdravo bivanje otrok.

Za nizkoenergijske in pasivne vrtce – prvega v Sloveniji je Marles zgradil v Zgornji Kungoti – in šole ter tudi za vse druge objekte uporabljajo najnovejše materiale vrhunske kakovosti, ki maksimalno izpolnjujejo kriterije varne, varčne, estetske in ekološke gradnje, vsi dobavitelji pa izpolnjujejo zahteve evropskih standardov za gradbeništvo. Nizkoenergijski objekti so zgrajeni z minimalno količino primarne energije in minimalnim sproščanjem ogljikovega dioksida. Visoko učinkovite zgradbe zagotavljajo tudi minimalne stroške vzdrževanja v celotni življenjski dobi.

Neskončne možnosti za kakovostno bivanje

Gradnja Marlesovega vrtca ali šole traja do devet mesecev, po izgradnji pa se uporabniki lahko takoj vselijo v suh in za zdravje varen objekt. Hitrost pa ni edina prednost. Pomembni so tudi kakovost gradnje in vgrajenih materialov ter dobro razmerje med ceno in kakovostjo ter bivalnim udobjem. Gre za rešitev, ki je trajna, gospodarna, mednarodno priznana, preskušena in cenovno ugodna.

V objektih zagotavljajo odlično toplotno izolacijo, kar se pokaže pri ravnanju s proračunskimi sredstvi, saj takšna zgradba skrbi za nizke stroške vzdrževanja z nizko porabo energije za ogrevanje. Če k temu dodamo še možnosti kontroliranega prezračevanja objektov z rekuperacijo, zbiranje deževnice za uporabo vode v sanitarijah in druge rešitve, ugotovimo, da so možnosti izboljšanja bivalnega ugodja in odgovornega odnosa do okolja skoraj neskončne.

Letos več povpraševanja po velikih lesenih objektih

Marles je z gradnjo lesenih javnih objektov prodrl tudi v tujino. Tako so na primer sredi maja v Malinski na hrvaškem otoku Krku zgradili 2,2 milijona evrov vreden vrtec, v občini Vabriga pa so nekoliko pozneje zgradili še športno dvorano, katere investicijska vrednost je pol milijona evrov.

V Marlesu letos nasploh poudarjajo občutno rast prodaje v segmentu velikih lesenih objektov – tako javnih kot stanovanjskih. Letos so izvozili že tri velike javne objekte – enega, velikega 600 kvadratnih metrov, so postavili tudi v srednji Italiji, kjer izvajajo popotresno obnovo. V Švici v bližini Lozane pa so začeli graditi luksuzen 15-stanovanjski kompleks, ki ga bo sestavljalo pet sklopov. Vrednost montažnih elementov brez obrtniških del presega milijon evrov. Graditi pa so začeli tudi večstanovanjski objekt v italijanskem delu Švice.

Vsebina je izšla kot del oglasne priloge.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Nepremičnine
Marles v središču sejma MOS
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Marles v središču sejma MOS

Marles, največji in najstarejši slovenski proizvajalec lesenih montažnih objektov, bo na sejmu MOS v Celju letos predstavil celotno ponudbo svojih hiš. V atriju sejmišča, ki so ga organizatorji namenili rešitvam za bivalno okolje tretjega tisočletja, pa bodo prikazali še mobilni leseni dom, ki je novost v leseni montažni gradnji. Na njem bo vgrajena tudi sončna elektrarna, s katero mobilni leseni dom postane energetsko samozadosten.

FINANCE
Nepremičnine
Pasivna hiša Marles lahko hitro postane aktivna
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Pasivna hiša Marles lahko hitro postane aktivna

Marles ima med slovenskimi ponudniki montažnih hiš največji projektivni biro. Njegovi strokovnjaki prisluhnejo željam in potrebam graditelja ter mu ob upoštevanju osnovnih meril pomagajo sprojektirati pasivno hišo po želji. Enako storitev ponudijo tudi kupcem, ki se odločijo za gradnjo aktivne hiše z že vgrajeno sončno elektrarno in tudi polnilnico za električni avtomobil.

FINANCE
Nepremičnine
Marles bo v soboto blizu Ptuja predstavil hišo Modern
FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Nepremičnine
Marles na poti do aktivne hiše
FINANCE
Nepremičnine
To soboto dan odprtih vrat Marlesove hiše Moderrn
FINANCE
Nepremičnine
Vrtno pohištvo iz različnih materialov: primerjava cen in prednosti
OGLAS
Nepremičnine
Vrtno pohištvo
NepremičnineFinance PR Vrtno pohištvo iz različnih materialov: primerjava cen in prednosti (OGLAS)

Pomlad nas je ogrela s prvimi sončnimi žarki in mnogi so svoje vrtno pohištvo in garnituro že začeli nastavljati soncu. In če ste med tistimi, ki morda potrebujete nekaj nasvetov, saj se ravno odločate za nakup nove vrtne garniture, bodo te strnjene misli kot nalašč za vas.