Nepremičnine

Jelovica nizkoenergijsko hišo nadgrajuje v aktivno

Jelovica je največji slovenski proizvajalec energijsko izjemno varčnih hiš in velikih objektov.

Podporniki obveščajo

FINANCE
Nepremičnine
Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus
Nepremičnine
DAN ODPRTIH VRAT
NepremičninePodpornik projekta Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus

V okolici Kranja si jo boste lahko ogledali na dnevu odprtih vrat

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev
Nepremičnine
NepremičninePodpornik projekta Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev

Na treh različnih lokacijah bo od 23. do 25. marca 2023 na ogled pet različnih Marlesovih hiš, postavljenih na ključ.

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na dan odprtih vrat v naselju DRENovo
FINANCE
Nepremičnine
Poletna šola fakultete za gradbeništvo in geodezijo
Avtor
06.11.2017 20:30
Čas branja: 2 min

Razvoj podjetja temelji na inovacijah v leseni montažni gradnji, za katere so prejeli kar nekaj priznanj, ter na dolgoletnih izkušnjah in izzivih sodobne arhitekture.Nizkoenergijska gradnja predvideva premišljeno načrtovanje in uporabo kakovostnih naravnih materialov, kar je edino zagotovilo za bivalno ugodje in minimalen vpliv na naše okolje.

Zelena gradnja se začne v zeleni proizvodnji

V Jelovici že tri četrt stoletja živijo z naravo (izdelujejo lesene hiše in okna), zadnja desetletja pa izpolnjujejo še vizijo zelene gradnje. Zavedajo se, da je s tehnološkim razvojem možno ogljični odtis stavb občutno zmanjšati. Odgovornost podjetja do ljudi in narave se kaže že na začetku poti, v sami proizvodnji elementov za hiše, ki se energetsko oskrbuje iz obnovljivih virov, kot sta sonce in voda. Vizijo najmanjšega možnega vpliva na okolje vseskozi vključujejo tudi v izdelke – lastniki hiš Jelovica tako izberejo ne le izjemno kakovostno leseno hišo, temveč tudi čisto trajnostno gradnjo. Obdelujejo les najvišje kakovosti (BSH), ki je temeljni gradnik konstrukcij iz Jelovice, v nadzorovanih razmerah sestavljajo posamezne elemente vaše nove hiše, za delovanje pa dodajajo najnovejše tehnologije ogrevanja ali proizvodnje energije.

Kakovost hiše se skriva v ogrodju

Jelovica svojo konkurenčno prednost vseskozi utemeljuje s širokim naborom lastnih konstrukcijskih sistemov, od nizkoenergijskega do pasivnega standarda. Poleg dimenzijsko in statično izredno stabilnega lameliranega lesa kakovosti BSH uporabljajo cementno-iverne obložne plošče z izjemno nosilnostjo, ki so toplotno in zvočno izolativne, negorljive in odporne proti vlagi. Odlična sestava konstrukcije hiše, ki ima 30-letno garancijo, je za investitorja gotovo odlična izbira. V Jelovici imajo rešitev tudi za manj hrupa v hiši. Ponujajo vam hibridno sestavo hiše: klasično okvirno konstrukcijo različnih energijsko varčnih razredov in strop pritličja LAMTOP iz masivnega lesa. Za zahtevne stranke ali arhitekturno in statično zahtevne objekte priporočajo izbiro sistema sten COMPACT+ iz masivnega križno lepljenega lesa. Kot pravijo v Jelovici, je ponudba sistemov široka, kombinacije pa so vedno možne, tako da je hiša res odlična glede na zahteve in želje stranke.

Pasivno je v Jelovici aktivno

Globalnih težav, kot je segrevanje ozračja, se je treba lotili lokalno. V Jelovici ponujajo odgovor z aktivno hišo, ki vse bolj postaja standard energijsko varčne gradnje. Aktivna hiša energijsko učinkovitost namreč nadgrajuje v energetsko samozadostnost, saj sama proizvaja energijo za ogrevanje prostorov in vode, za zračenje in razsvetljavo, torej za svoje delovanje.

Hitro do nove hiše tudi pozimi

Ker prefabricirani elementi lesenih hiš Jelovica nastajajo v certificirani proizvodnji, neodvisno od zunanjih vremenskih razmer, je postavitev objekta možna v vsakem letnem času. Elemente hiše v proizvodnji pripravijo v nekaj dneh, hiša s kritino stoji v enem tednu, zato je vselitev možna v zelo kratkem času. Jelovica vam pomaga skozi celoten proces, od pridobivanja gradbenega dovoljenja do izdelave hiše na ključ, ki je pripravljena na vselitev.

Vsebina je izšla kot del oglasne priloge.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Nepremičnine
Hišam Jelovica je visoka kakovost bivanja zapisana v gene
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Hišam Jelovica je visoka kakovost bivanja zapisana v gene

Ustvarjanje novega doma je enkratna življenjska odločitev, zato v podjetju Jelovica hiše ničesar ne prepuščajo naključju. Naročnike spremljajo v vseh fazah gradnje od samega začetka.

IZVOZNIKI
Novice
V Jelovici so prepričani, da so razvili okno prihodnosti
IZVOZNIKI
Novice
Hiše Jelovica sedaj tudi s trajnostnim certifikatom PEFC
Izvozniki.si
NoviceAleš Ogorevc Hiše Jelovica sedaj tudi s trajnostnim certifikatom PEFC

Z najnovejšim PEFC certifikatom strankam sporočajo, da les, ki ga vgrajujejo v lesene hiše Jelovica, prihaja iz gozdov, ki so trajnostno upravljani in pri katerem je zagotovljeno spoštovanje vnaprej opredeljenih okoljskih, družbeno-socialnih in etičnih standardov.

FINANCE
Nepremičnine
Zakaj bodo lastniki malih sončnih elektrarn in toplotnih črpalk za elektriko plačevali več
PRO
Nepremičnine
GRADNJA IN BIVANJE
NepremičnineFinance PRO Zakaj bodo lastniki malih sončnih elektrarn in toplotnih črpalk za elektriko plačevali več (PRO)

Odgovor boste našli v tiskani tematski izdaji Gradnja in bivanje, ki si jo lahko na spletu preberete tudi v formatu PDF.

FINANCE
Nepremičnine
V Jelovici je hiša, ki proizvede več energije, kot jo porabi, dostopna vsem
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR V Jelovici je hiša, ki proizvede več energije, kot jo porabi, dostopna vsem

Ste med tistimi, ki načrtujejo hišo z vrhunskim bivalnim udobjem in skoraj brez stroškov za porabljeno energijo? S premišljenim energijsko varčnim konceptom, modernimi tehnologijami in projektiranjem lahko že danes ob sprejemljivih stroških graditelji postavijo energetsko neodvisno oziroma aktivno hišo.

IZVOZNIKI
Novice
Izvozniki prihodnje leto pričakujejo rast
Izvozniki.si
NovicePetra Vadas Izvozniki prihodnje leto pričakujejo rast

Nemčija je že dolgo glavna gospodarska partnerica Slovenije, nemška podjetja pa so v vrhu največjih investitorjev v Sloveniji

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)