Poenotenje tehničnih specifikacij le za gradnjo cestne in železniške infrastrukture Poenotenje tehničnih specifikacij le za gradnjo cestne in železniške infrastrukture Projekt poenotenja tehničnih specifikacij za cestno in železniško infrastrukturo od oktobra lani teče pod okriljem ministrstva za infrastrukturo. V dveh letih bodo za prioritetna področja namenili 1,6 milijona evrov.
Nepremičnine na muhi slovenskih milijonarjev Nepremičnine na muhi slovenskih milijonarjev Nepremičnine so vabljiv pristan za presežne milijone, v njih slovenski multimilijonarji, ne glede na naravo osnovne dejavnosti, s katero so ustvarili svoje bogastvo, vidijo tudi priložnosti za zaslužek s hotelirstvom ali stanovanjsko gradnjo.
Prebujeni projekti ob Šmartinski: tudi litijski Trgograd bo gradil stanovanja Prebujeni projekti ob Šmartinski: tudi litijski Trgograd bo gradil stanovanja Ob Šmartinski cesti naj bi v kratkem zraslo okoli 500 novih stanovanj, če se uresničijo ideje Igorja Laha, pa še precej več
Lumar gradi le še v skoraj ničenergijskem standardu Lumar gradi le še v skoraj ničenergijskem standardu V vodilnem slovenskem proizvajalcu montažnih objektov Lumarju pozdravljajo spremembe direktive o skoraj ničenergijski gradnji. Direktor podjetja Marko Lukić poudarja, da že danes gradijo po tem standardu, kot pozitiven učinek direktive pa vidi, da se bo z njo trg prečistil. Na njem bodo obstali le tehnološko in procesno najnaprednejši.

Rihter bo za javnost odprl dve pasivni hiši

Čas branja: 3 min
06.11.2017  21:15
V okviru dnevov pasivnih hiš bo Rihter predstavil dve hiši, zgrajeni v pasivnem standardu. Obe stojita v Ljubljani.
Rihter bo za javnost odprl dve pasivni hiši
V soboto si boste lahko ogledali Rihterjevo pasivno hišo v Rožni dolini v Ljubljani.

Več iz teme:  
Rihter >
Obveščaj me o novih člankih:  
Rihter dodaj

V petek med 13. in 16. ter v soboto med 10. in 16. uro bodo predstavili individualno pasivno hišo 204. Gre za večjo moderno enodružinsko hišo, v kateri lahko stanuje štiri- ali petčlanska družina ter ima ločen del za goste. Večji enodružinski del obsega razkošne bivalne prostore z velikanskimi steklenimi površinami, ki sredi mesta omogočajo neposreden stik s koščkom narave. Ker hiša še ni povsem dokončana, si jo bo mogoče ogledati tako v petek kot tudi v soboto.

Hkrati bodo v soboto, 11. novembra, med 10. in 16. uro v Rožni dolini predstavili že vseljeno tipsko pasivno hišo 123. Vsi prostori so optimalno izkoriščeni in omogočajo udobno bivanje na manjši kvadraturi. Hiša ponuja ogromno različnih rešitev, na podlagi katerih lahko ugodijo različnim željam lastnikov. Zaradi enostavne in racionalne zasnove je lahko odlična izbira za nakup visokokakovostne in cenovno ugodne hiše.

Široka paleta tehnoloških rešitev

V obe hiši je vgrajena kompaktna naprava proizvajalca Nilan, ki zagotavlja najugodnejšo bivalno klimo z zelo nizkimi stroški, saj zaradi usklajenega delovanja komponent skrbi za ogrevanje, pripravo sanitarne vode, prezračevanje in po potrebi še hlajenje.

Na dnevih pasivnih hiš bodo obiskovalcem dali vse informacije o pasivni gradnji, predstavili pa bodo tudi novo linijo hiš, s katerimi bodo zadostili potrebam najzahtevnejših strank. Dodatno bodo v ponudbi pripravljeni novi paketi z najsodobnejšimi tehnološkimi rešitvami. Vsi, ki bi si želeli ogledati katero izmed Rihterjevih hiš, se lahko na ogled prijavijo prek spletnega obrazca na njihovi spletni strani (www.rihter.si).

Podjetje Rihter proizvaja okvirno-leseni konstrukcijski sistem, ki je najprimernejši za gradnjo pasivnih hiš. Med prvimi v Sloveniji so gradili in promovirali pasivne hiše. To je bilo že v času, ko je bila gradnja nizkoenergijskih in pasivnih hiš v Sloveniji še v povojih, znanje in izkušnje pa so pridobivali v tujini. Zelo spodbujajo tudi nadgradnjo pasivnih hiš oziroma gradnjo ničenergijskih in plusenergijskih stavb.

Njihovo poslanstvo je svetovati in graditi kar najbolje, zato poskušajo kupcem razložiti, da je gradnja pasivne hiše dolgoročna naložba, ki se vsekakor izplača. Vložek v pasivno hišo se povrne približno v desetih letih. Pri tem še vedno ne smemo pozabiti na zelo pomembno dejstvo, da za pasivno gradnjo še vedno dobimo subvencijo Eko sklada, ki v celoti pokrije omenjeni vložek.

Svež zrak za vse letne čase

Velik poudarek posvečajo vgradnji sistema prezračevanja z rekuperacijo odpadnega zraka v vse stavbe. Ta ima poleg ugodnega vpliva na energijsko učinkovitost stavbe tudi pomemben vpliv na bivalno okolje v stavbi. Pasivna hiša je najbolj zdrava hiša za bivanje. V pasivni hiši Rihter je svež zrak na voljo vse dni v letu.

Niti dve nista enaki

Njihovo delo temelji zlasti na gradnji individualnih objektov ter zadovoljevanju želja in potreb investitorjev. Vsak ima drugačne potrebe glede bivalnega ali delovnega okolja. Za pomoč investitorjem imajo na spletni strani objavljene različne tipe hiš, ki jih lahko stranke uporabijo kot izhodišče za načrtovanje in prilagajanje sebi primerne sanjske hiše. Kljub temu pa niso še nikoli postavili dveh popolnoma enakih hiš. Razporeditev prostorov namreč ni odvisna samo od želja strank, ampak tudi od možnosti postavitve objekta na parcelo.

Bistvo pasivne hiše je namreč v odličnem načrtovanju, najbolj optimalni postavitvi na parcelo in brezhibni izvedbi. S tem hiša pozimi za ogrevanje in poleti za hlajenje potrebuje minimalno količino energije.

Pasivna hiša mora biti načrtovana in izvedena skoraj brez toplotnih mostov. V podjetju Rihter investitorjem že pri načrtovanju ponujajo strokovno svetovanje in s tem omogočijo gradnjo pasivne hiše s čim nižjimi stroški. Vse hiše Rihter je možno postaviti v kateremkoli energijskem sistemu. Pri načrtovanju iščejo možnosti odprtosti proti jugu, s čimer se izkoristi več brezplačnih sončnih virov. Brez njih je treba primanjkljaje zagotoviti z boljšimi tehnološkimi rešitvami, ki jih kupci Rihterjevih hiš lahko dobijo z nakupom montažne hiše. Pripravljene imajo zelo ugodne pakete za nakup najnovejših tehnoloških rešitev, kot so sončne elektrarne ali pametne inštalacije.

Od Sredozemlja do Alp

Individualni pristop pri gradnji hiš se vidi v že postavljenih hišah na različnih lokacijah, ki imajo povsem individualno arhitekturno zasnovo in dosegajo razred pasivnih hiš. Med referencami podjetja je široka paleta pasivnih hiš z majhno neto tlorisno površino od dobrih sto do več kot 260 kvadratnih metrov.

Prav tako so te hiše v različnih podnebnih razmerah – od sončne in tople Primorske, meglene Ljubljane do hribovitih območij Gorenjske in Savinjske ter drugih delov Slovenije, pa tudi v Italiji, Franciji, Švici in Avstriji. Prve pasivne hiše so temeljile na preprosti arhitekturi in ustreznem toplotnem ovoju, novejše pa temeljijo na individualni arhitekturi in optimizaciji steklenih površin ter posledično ogrevanju s sončim sevanjem.

Tehnološko dovršenost hiš je možno izvesti samo na podlagi znanj in izkušenj, ki jih v podjetju Rihter ne primanjkuje, saj imajo dolgoletne izkušnje in strokovno usposobljene zaposlene, zaradi česar s ponosom vsaki hiši rečejo »naša hiša«.

Vsebina je izšla kot del oglasne priloge.

Več iz teme:  
Rihter >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Boste lahko legalizirali črno gradnjo? Odvisno od dobre volje vašega uradnika 4

Kakšne preglavice povzroča pri legalizaciji črnih gradenj gradbeni zakon in zakaj je ta lahko - čeprav obljubljena - nemogoča tudi in...

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator (Intervju) Vse nepremičnine mečemo v isti koš in potem poslušamo, kako cene rastejo 1

»Rastejo cene stanovanj in tu se zgodba konča. Trg poslovnih, trgovskih, industrijskih in logističnih nepremičnin stagnira.«

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Kdo je kriv za zbezljane cene nepremičnin?

Spet mediji – tako kot takrat, ko so cene strmoglavljale; če želite izvedeti več, si prenesite brezplačno prilogo Nepremičnine

GRADBENIŠTVO
Novice
Novice Gradnja vse dražja in še dražja bo 2

Montažne hiše so se v letu dni podražile za dobro desetino, nekateri večji gradbeni projekti tudi za četrtino.

GRADBENIŠTVO
Prebujeni projekti ob Šmartinski: tudi litijski Trgograd bo gradil stanovanja 1

Ob Šmartinski cesti naj bi v kratkem zraslo okoli 500 novih stanovanj, če se uresničijo ideje Igorja Laha, pa še precej več

GRADBENIŠTVO
Kdo so gradbinci na lestvici 100 najbogatejših Slovencev

Na letošnji lestvici 100 najbogatejših Slovencev se je znašlo 13 takšnih, ki so kakorkoli povezani z gradbeništvom in nepremičninami

GRADBENIŠTVO
Slovenija
Slovenija BIM se končno seli na velika gradbišča 1

Stolp Vinarium v Lendavi, zgrajen leta 2015, je bil prvi javni projekt, ki so ga projektirali z BIM; danes čaka na gradnjo druga cev...

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Kako zelo bogati Luksemburg poskrbi za stanovanjsko vprašanje revežev 2

Precej zanimivo prakso je predstavil Gilles Hempel, direktor luksemburške Agence Immobiliere Sociale (nepremičninsko-socialne agencije),...