Nepremičnine

Rihter tudi s sončnimi elektrarnami za individualne hiše

V Rihterju že več let gradijo nizkoenergijske in pasivne hiše, letos pa so energetske rešitve še izboljšali. Njihova letošnja novost so tako sončne elektrarne, s katerimi lastnikom hiše zagotovijo popolno energetsko samozadostnost in neodvisnost od cen električne energije na trgu. Poleg sončnih elektrarn so za zahtevnejše stranke pripravili tudi pakete pametnih napeljav, s katerimi še zmanjšajo porabo energije in povečajo udobje.

Podporniki obveščajo

FINANCE
Nepremičnine
Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus
Nepremičnine
DAN ODPRTIH VRAT
NepremičninePodpornik projekta Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus

V okolici Kranja si jo boste lahko ogledali na dnevu odprtih vrat

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev
Nepremičnine
NepremičninePodpornik projekta Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev

Na treh različnih lokacijah bo od 23. do 25. marca 2023 na ogled pet različnih Marlesovih hiš, postavljenih na ključ.

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na dan odprtih vrat v naselju DRENovo
FINANCE
Nepremičnine
Poletna šola fakultete za gradbeništvo in geodezijo
Avtor
11.12.2017 22:30
Čas branja: 3 min
Rihter tudi s sončnimi elektrarnami za individualne hiše
Konkurenčna prednost podjetja Rihter je, da se strankam povsem prilagodijo v njihovih potrebah in željah. Svetujejo jim in jih usmerjajo od začetka do konca gradnje.

Tržne zahteve in predpisi bodo narekovali še naprednejše tehnologije in boljše materiale za cenejšo gradnjo in energetsko samozadostnost. Glede na podpisane pogodbe Rihterjevo ekipo čaka zelo delovno leto. Še naprej bodo ponujali kakovostne storitve, saj se močno zavedajo, da njihovo delo ni nagrajeno ob podpisu pogodbe, ampak šele takrat, ko kupec zadovoljno zaživi v hiši.

Ljudje so montažno gradnjo končno sprejeli

Vsako novost ljudje sprejmejo šele čez čas. Tudi montažne hiše in nove tehnologije v njih. Začetek delovanja podjetja Rihter sega že v leto 1990, predsodki o montažnih hišah pa so se pri nekaterih ljudeh razblinili šele v zadnjih letih. V minulem obdobju je bilo precej govora o montažni gradnji, veliko pa je na tem področju naredila tudi država, ki s subvencijami spodbuja energetsko izredno varčno in do okolja prijazno gradnjo. Tudi izboljšana tehnologija in novi, do zdravju čedalje bolj prijazni materiali so pripomogli k ozaveščanju ljudi, tako da se več odločajo za montažno gradnjo. Močno pa k rasti montažne gradnje pripomore tudi današnji način življenja, ko se kupci nimajo časa ukvarjati z dolgotrajno klasično gradnjo, ampak raje izberejo montažno.

Prisluhniti je treba vsakemu naročniku

Z izboljšanimi tehnološkimi rešitvami in boljšimi materiali so montažne hiše postale sinonim za energetsko učinkovito, zdravo in udobno bivanje. Z leti so zaradi teh novosti postale celo bolj cenjene in želene kot zidane. Po zaslugi naprednejših tehnoloških rešitev in sodobne opreme za vodenje procesov, načrtovanja, izdelave in gradnje je montažna stavba postala povsem individualno prilagodljiva in primerna tudi za najzahtevnejše naročnike. Konkurenčna prednost podjetja Rihter je, da se strankam povsem prilagodijo v njihovih potrebah in željah. Pri tem jim tudi svetujejo in jih usmerjajo od začetka do konca gradnje. Zato lahko izvedejo tudi najzahtevnejše projekte, na katere so posebej ponosni.

V podjetju skrbno spremljajo novosti in jih skozi lasten razvoj zelo previdno in premišljeno uvajajo v nove projekte. Podjetje Rihter je tehnično zelo razvojno naravnano, zato vgrajujejo le najbolj dovršene sisteme gradnje ter najbolj napredne strojne in elektronapeljave ne glede na arhitekturno zasnovo hiše. Vsak naročnik si sanjsko hišo zamišlja drugače, zato je treba vsakega obravnavati drugače. To dosežejo z novo tehnologijo, s katero montažne hiše niso več arhitekturno nezanimive, ampak so lahko precej bolj atraktivne, razgibane, predvsem pa prilagojene željam vsakega investitorja.

K večji ozaveščenosti ljudi o montažni gradnji pripomorejo tudi predpisi in subvencije. Zlasti subvencije Eko sklada investitorjem že več let lajšajo gradnjo. Vse Rihterjeve stranke, ki se odločijo za gradnjo pasivne hiše, dobijo nepovratna sredstva. Konstrukcijski sistemi Rihter skupaj z vgrajenimi sistemi strojnih in elektroinštalacij izpolnjujejo vse zahteve za pasivno gradnjo in že danes dosegajo tudi vse predpise o ničenergijski gradnji stavb, ki bodo začeli veljati leta 2020. S toplotno izolativnostjo konstrukcijskih sistemov namreč Rihter močno presega zakonsko predpisano dovoljeno toplotno prehodnost zunanjih konstrukcijskih elementov.

Varčnost in zdravo bivanje

Bistvo dobro zgrajene montažne hiše je zunanji ovoj. V podjetju Rihter so razvili več različnih konstrukcijskih sistemov z odlično toplotno izolativnostjo, zaradi katerih so stroški bivanja v njihovih hišah minimalni.

Naročniki, ki se zanimajo za gradnjo montažne hiše, zelo dobro poznajo tak način gradnje in porabo energije. Zavedajo se pomena kakovostnega in zdravega bivanja. Za zdravje in dobro počutje so zelo pomembni svež zrak v hiši in materiali, iz katerih je zgrajena. Pri načrtovanju in gradnji dajejo v Rihterju prednost naravnim materialom in tistim, ki v življenjskem ciklu prihranijo največ energije in najmanj onesnažijo okolje ter varujejo zdravje. Montažne hiše so najbolj primerne za zdravo in udobno bivanje.

Pri Rihterju naročnikom posebej razložijo, kako pomembno je imeti v hiši svež in prijeten zrak, saj ta dobro vpliva na zdravje in počutje. Zaradi tega v vse hiše vgrajujejo sisteme prezračevanja, ki ves čas skrbijo za svež zrak v hiši. S tehnologijo Rihter, ki zajema vgradnjo najsodobnejših strojnih in elektroinštalacij, vgradnjo aktivnega prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka ter vgradnjo sončne elektrarne Rihterjeve hiše izpolnjujejo vse zahteve trajnostne gradnje za udobno, zdravo in varčno bivanje.

Vsebina je izšla kot del oglasne priloge.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
IKT
IKT IBM Maximo Application Suite: nova generacija upravljanja fizičnih sredstev v podjetjih

IBM Maximo Application Suite podpira različne strategije upravljanja sredstev – od najenostavnejših do najnaprednejšega prediktivnega...

FINANCE
Nepremičnine
Rihter bo za javnost odprl dve pasivni hiši
OGLAS
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Rihter bo za javnost odprl dve pasivni hiši (OGLAS)

V okviru dnevov pasivnih hiš bo Rihter predstavil dve hiši, zgrajeni v pasivnem standardu. Obe stojita v Ljubljani.

FINANCE
Nepremičnine
Proizvajalci montažnih hiš letos naredili več kot lani, optimistični tudi za prihodnje leto
OGLAS
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Proizvajalci montažnih hiš letos naredili več kot lani, optimistični tudi za prihodnje leto (OGLAS)

Dobri letošnji poslovni rezultati in optimizem, ki jih sporočajo slovenski proizvajalci montažnih hiš, nas niso presenetili. Leto 2017 je, kot v drugih panogah, leto visoke konjunkture in rasti povpraševanja.

FINANCE
Nepremičnine
Pozor, konec tedna bo po Sloveniji za javnost odprtih 20 pasivnih hiš
Nepremičnine
NepremičnineRedakcija Gradbeništvo Pozor, konec tedna bo po Sloveniji za javnost odprtih 20 pasivnih hiš

Dnevi pasivnih hiš bodo potekali od 10. do 12. novembra; poleg predstavitve posameznih hiš organizatorji pripravljajo tudi predavanja o značilnostih pasivnih hiš in možnostih financiranja njihove gradnje.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Nepremičnine
 Vrstne hiše so vroče žemljice, velikih potratnih hiš pa noče nihče
Nepremičnine
NepremičnineVasilij Krivec Vrstne hiše so vroče žemljice, velikih potratnih hiš pa noče nihče

Večje stanovanjske hiše se težko prodajo. Zanimive so za investitorje, ki hišo podrejo, na parceli pa potem zgradijo večstanovanjski objekt in stanovanja prodajo na trgu.

FINANCE
Nepremičnine
Kager hiši se je razvoj ničenergijske steklene hiše izplačal
OGLAS
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Kager hiši se je razvoj ničenergijske steklene hiše izplačal (OGLAS)

V podjetju Kager hiša so že pred časom sprejeli odločitev, da bo steklena hiša rdeča nit njihovega razvoja. Princip leseno-steklene hiše se namreč povsem sklada z njihovo filozofijo.

FINANCE
Nepremičnine
Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice
OGLAS
Nepremičnine
VARNA KOŠNJA
NepremičnineFinance PR Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice (OGLAS)

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.