Nepremičnine

Marles na poti do aktivne hiše

Podporniki obveščajo

FINANCE
Nepremičnine
Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus
Nepremičnine
DAN ODPRTIH VRAT
NepremičninePodpornik projekta Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus

V okolici Kranja si jo boste lahko ogledali na dnevu odprtih vrat

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev
Nepremičnine
NepremičninePodpornik projekta Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev

Na treh različnih lokacijah bo od 23. do 25. marca 2023 na ogled pet različnih Marlesovih hiš, postavljenih na ključ.

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na dan odprtih vrat v naselju DRENovo
FINANCE
Nepremičnine
Poletna šola fakultete za gradbeništvo in geodezijo
Avtor
11.12.2017 22:30
Čas branja: 3 min
Marles na poti do aktivne hiše
Marlesove stavbe, grajene v pasivni tehnologiji, v celotnem življenjskem ciklu zaradi ekološke neoporečnosti ne obremenjujejo okolja.

V Marlesu, vodilnem, največjem in najstarejšem slovenskem proizvajalcu lesenih montažnih objektov, so se s konceptom Zero Energy Home odzvali na trende, ki gredo v smeri popolne energetske samozadostnosti večine objektov. Temu sledijo že dalj časa, kar je ena njihovih glavnih konkurenčnih prednosti. V sklopu koncepta Zero Energy Home imajo vse Marlesove hiše vgrajeno predpripravo za morebitno poznejšo namestitev sončne elektrarne ter polnilnice za električni avtomobil. Tako je vsaka Marlesova hiša le korak stran, da postane aktivna ter s tem energetsko neodvisna in samozadostna.

Lahko pa kupcem v sodelovanju s partnerji zagotovijo, da bo njihova hiša že danes imela lastno sončno elektrarno in polnilno postajo za električni avtomobil.

V ponudbi tudi paket Marles Intelligence

V sklopu letošnjih jesenskih ugodnosti so veliko pozornosti namenili paketu Marles Intelligence, ki vključuje vrsto storitev za avtomatsko upravljanje procesov v stanovanjskih hišah. Pametni sistem zagotavlja še boljšo energetsko učinkovitost, večjo varnost in udobje ter upravljanje na daljavo prek pametnih telefonov, tabličnih ali osebnih računalnikov in pametnih ur.

Že lansko jesen so kot prvi slovenski ponudnik v standardno ponudbo hiše na ključ vključili sistem krmiljenja toplotne črpalke in prisilnega prezračevanja z rekuperacijo prek oddaljenega dostopa. S tem kupec pridobi popoln nadzor nad sistemom s katerekoli lokacije na svetu, ki mu omogoča dostop do spleta.

To jesen pa so naredili nov korak. Dodatno ponujajo še oddaljeno upravljanje senčil in razsvetljave. Na voljo so različne uporabniške scene in urniki, s katerimi kupec simulira prisotnost v času odsotnosti. Sistem omogoča tudi integracijo različnih drugih sistemov, ki še dodatno povečujejo varnost in stalen nadzor doma.

Kupcem je ves čas na voljo arhitekt

V Marlesu pravijo, da se je letos število kupcev, ki so se odločili za pasivno hišo, znova povečalo. »To so običajno zahtevnejše stranke, ki že imajo določeno predznanje o energetski varčnosti ter prednostih montažnih objektov in pasivne gradnje,« opažajo v Marlesu. Vsi ti kupci imajo zato ves čas na voljo arhitekta in druge strokovnjake, ki jim svetujejo in jih usmerjajo pri gradnji. Pri pasivni hiši je namreč že od vsega začetka potrebno sodelovanje različnih strok, kot so arhitekt ter strokovnjaki gradbene fizike, strojnih inštalacij in elektroinštalacij.

Nadstandardna bivalna klima

V Marlesu so pasivni sistem razvili izključno iz ekoloških materialov, zato njihovi objekti, grajeni v pasivni tehnologiji, v celotnem življenjskem ciklu zaradi ekološke neoporečnosti ne obremenjujejo okolja. V objekte vgrajujejo le preverjene in certificirane materiale najvišje kakovosti, ki jih njihovi inženirji ob strogo načrtovanih detajlih in industrijski natančnosti proizvodnje razvijejo v objekte, ki jih odlikuje izjemno bivalno ugodje.

Temelj je dobra izlolacija

Najpomembnejši dejavniki pri zasnovi pasivne hiše so toplotni ovoj, ki ga v Marlesu zagotovijo že s 40-centimetrov debelo steno, orientacija objekta, osončenost, ustrezna izvedba prezračevanja z vračanjem toplote (rekuperacija) ter primerna zrakotesnost.

Nosilna konstrukcija zunanjih sten je brez toplotnih mostov. Vsi visoko kakovostni izolacijski materiali, ki jih uporabljajo, stroške ogrevanja krepko znižajo, saj pasivna hiša za svoje delovanje na leto porabi manj kot 15 kilovatnih ur energije na kvadratni meter. Ker izkorišča obnovljive vire energije in notranje vire, je skoraj ni treba ne ogrevati ne hladiti. Udobno in zdravo klimo lahko tako vzdržujemo brez aktivnih sistemov ogrevanja in hlajenja.

Brez rekuperacije ni pasivne hiše

Marles v svoje pasivne objekte standardno vgrajuje vrhunske naprave, ki vračajo do 93 odstotkov energije. To pomeni, da s toplim zavrženim zrakom grejemo svež hladen zrak. Zunanji zrak je dobro filtriran – v njem na primer ni prahu s ceste in pelodnega prahu, kar znajo posebej ceniti astmatiki in ljudje z alergijami. S stalnim prezračevanjem poleg ogljikovega dioksida iz hiše odstranjujemo tudi vlago in neprijetne vonjave.

Komfortni prezračevalni sistem z vračanjem toplote izrabljenega zraka zagotavlja zdravo bivalno okolje, minimalne toplotne izgube zaradi prezračevanja in optimalno vlago v bivalnih prostorih. Najmanj v dveh urah bo zrak v hiši v celoti zamenjan. Ker odpiranje oken ni več potrebno, se izognemo neprijetnemu nihanju temperature zraka in izgubi toplote skozi odprta okna.

Vsebina je izšla kot del oglasne priloge.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
IKT
IKT IBM Maximo Application Suite: nova generacija upravljanja fizičnih sredstev v podjetjih

IBM Maximo Application Suite podpira različne strategije upravljanja sredstev – od najenostavnejših do najnaprednejšega prediktivnega...

FINANCE
Nepremičnine
Pasivna hiša Marles lahko hitro postane aktivna
OGLAS
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Pasivna hiša Marles lahko hitro postane aktivna (OGLAS)

Marles ima med slovenskimi ponudniki montažnih hiš največji projektivni biro. Njegovi strokovnjaki prisluhnejo željam in potrebam graditelja ter mu ob upoštevanju osnovnih meril pomagajo sprojektirati pasivno hišo po želji. Enako storitev ponudijo tudi kupcem, ki se odločijo za gradnjo aktivne hiše z že vgrajeno sončno elektrarno in tudi polnilnico za električni avtomobil.

FINANCE
Nepremičnine
Marles bo predstavil dve pasivni hiši iz družine Veritas
FINANCE
Nepremičnine
Marles bo v soboto blizu Ptuja predstavil hišo Modern
FINANCE
Nepremičnine
Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice
OGLAS
Nepremičnine
VARNA KOŠNJA
NepremičnineFinance PR Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice (OGLAS)

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Nepremičnine
To soboto dan odprtih vrat Marlesove hiše Moderrn
FINANCE
Nepremičnine
Marles v središču sejma MOS
OGLAS
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Marles v središču sejma MOS (OGLAS)

Marles, največji in najstarejši slovenski proizvajalec lesenih montažnih objektov, bo na sejmu MOS v Celju letos predstavil celotno ponudbo svojih hiš. V atriju sejmišča, ki so ga organizatorji namenili rešitvam za bivalno okolje tretjega tisočletja, pa bodo prikazali še mobilni leseni dom, ki je novost v leseni montažni gradnji. Na njem bo vgrajena tudi sončna elektrarna, s katero mobilni leseni dom postane energetsko samozadosten.

FINANCE
Nepremičnine
Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice
OGLAS
Nepremičnine
VARNA KOŠNJA
NepremičnineFinance PR Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice (OGLAS)

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.