Poenotenje tehničnih specifikacij le za gradnjo cestne in železniške infrastrukture Poenotenje tehničnih specifikacij le za gradnjo cestne in železniške infrastrukture Projekt poenotenja tehničnih specifikacij za cestno in železniško infrastrukturo od oktobra lani teče pod okriljem ministrstva za infrastrukturo. V dveh letih bodo za prioritetna področja namenili 1,6 milijona evrov.
Nepremičnine na muhi slovenskih milijonarjev Nepremičnine na muhi slovenskih milijonarjev Nepremičnine so vabljiv pristan za presežne milijone, v njih slovenski multimilijonarji, ne glede na naravo osnovne dejavnosti, s katero so ustvarili svoje bogastvo, vidijo tudi priložnosti za zaslužek s hotelirstvom ali stanovanjsko gradnjo.
Prebujeni projekti ob Šmartinski: tudi litijski Trgograd bo gradil stanovanja Prebujeni projekti ob Šmartinski: tudi litijski Trgograd bo gradil stanovanja Ob Šmartinski cesti naj bi v kratkem zraslo okoli 500 novih stanovanj, če se uresničijo ideje Igorja Laha, pa še precej več
Lumar gradi le še v skoraj ničenergijskem standardu Lumar gradi le še v skoraj ničenergijskem standardu V vodilnem slovenskem proizvajalcu montažnih objektov Lumarju pozdravljajo spremembe direktive o skoraj ničenergijski gradnji. Direktor podjetja Marko Lukić poudarja, da že danes gradijo po tem standardu, kot pozitiven učinek direktive pa vidi, da se bo z njo trg prečistil. Na njem bodo obstali le tehnološko in procesno najnaprednejši.

Kager bo na sejmu Dom prvič predstavil hiše Vita Prima

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
nepremičnine   dodaj
Kager hiša dodaj
 
Čas branja: 2 min
12.03.2018  20:30
Hiše Vita Prima so finančno zanimive in fantastično izhodišče za vsako življenjsko situacijo, predvsem za mlade pare in družine, ki načrtujejo prvo selitev.
Kager bo na sejmu Dom prvič predstavil hiše Vita Prima

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
nepremičnine   dodaj
Kager hiša dodaj

V podjetju Kager hiša z veseljem nastopajo na letošnjem sejmu Dom, ki vedno pokaže nove smernice in aktivnosti investitorjev ter ponudnikov. Ker že nekaj mesecev opažajo rast povpraševanja, pričakujejo velik obisk in zanimanje graditeljev novih stanovanjskih hiš. Na predstavitev so se dobro pripravili z zanimivim programom in sejemskim prostorom, ki ga najdete v hali A (Kupola).

Kot novost bodo letos predstavili hiše, ki so jih poimenovali Vita Prima. Njihova oblikovalska svežina je prilagojena uporabniku in ponuja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. So finančno zanimive in fantastično izhodišče za vsako življenjsko situacijo, predvsem za mlade pare in družine, ki načrtujejo prvo selitev. Odlikujeta ju udobje in visoka energetska učinkovitost, ki lahko preraste v ničenergijsko hišo. Pomenijo sodobnost, ki se spogleduje s pasivno in trajnostno naravnano gradnjo, ob tem pa ne zanemarjajo topline doma. Zasnovane so tako, da lahko investitorji pridobijo nepovratna sredstva pri Eko skladu.

Edinstven program leseno-steklenih hiš

Osrednja nit sejemske predstavitve je Kagerjev edinstveni program leseno-steklenih hiš, ki poosebljajo sožitje notranjega in zunanjega bivanja. Z izjemnim občutkom za odprtost in svobodo dajejo bivanju nov pomen, ročna obdelava lesa in popolni detajli jim dajejo neprecenljivo eleganco. Leseno-steklene hiše, ki jih predstavljajo pod blagovno znamko Vita Nova, imajo toliko prednosti, da jih želijo približati vsakomur. So pomemben energetski potencial, saj skozi transparenten ovoj v prostor pride brezplačna sončna energija, visoka izolativnost stekel in prepustnost sončnega sevanja pa temu dejavniku še povečujeta pomen.

Gradnja na vseh območjih

Ob individualnih oziroma unikatnih projektih ter hišah Vita Prima Kager predstavlja štiri družine leseno-steklenih hiš za gradnjo na vseh geografskih območjih.

Vita Nova Classic je sinonim gradnje z lesom in steklom ter odlična in že mnogokrat preizkušena podlaga za snovanje novih objektov, osredotočenih na svetlobo, naravo, dom in življenje. Vizualno jo zaznamuje klasično umirjena podoba, primerna pa je tako za primestno kot tudi za podeželsko okolje. Zelo lepo ji pristojijo nevtralne pokrivne in tople lazurne barve, ki dodatno poudarijo toplino lesa.

Vita Nova Edition je poosebljena eleganca in presežek v sistemu gradnje les-steklo. Pomeni nadgradnjo sistema

Vita Nova Classic, nadgradnjo v velikostnem razredu in primarne konstrukcije ter omogoča zasteklitev celotne fasade oziroma pročelja objekta. Njena superiorna zasnova se kaže tako ob pogledu na fasado kot ob pogledu na interier, kjer se dovršenost konstrukcije in detajlov polno izrazita. Ustvarjena je za predmestja, kjer lahko na dovolj velikem zemljišču zaživi v polni lepoti.

Vita Nova Urbana pomeni zlitje najboljših detajlov iz družine hiš Vita Nova Classic in Modern. Moderen videz je ujet v klasično arhitekturo in omogoča gradnjo v vsakem mestnem, primestnem ali vaškem okolju. Namenjena je vsem, ki si želijo odprtih pogledov v okolico in pravo mero intimnosti. Nastala je ob iskanju večje ekonomičnosti gradnje in dolgoročnega vzdrževanja.

Vita Nova Modern

S sistemom Vita Nova Modern želijo v Kagerju ponuditi stekleno hišo za vsakogar in za vsako okolje. Zasnova konstrukcije in detajlov omogoča revolucionarno arhitekturno in tehnično prilagodljivost ter izvedbo. Moderen videz interierja brez vidne nosilne konstrukcije, izvedba zasteklitev od tal do stropa, zasnova tako klasičnih dvokapnih streh z napuščem ali brez njega kot tudi izvedba ravnih ali večkapnih streh, popolni detajli in zaščita zunanje lesene konstrukcije omogočajo trajno zaščito in minimalen obseg vzdrževanja.

Na sejmu Dom Kager pod blagovno znamko Hiše arhitektov predstavlja tudi program izvedbe individualnih projektov. Ti pomenijo soustvarjanje med kupcem, njegovim arhitektom in Kagerjevimi strokovnjaki. Poosebljajo zaupanje, spoštovanje, nadgradnjo in dopolnjevanje posameznih strokovnjakov. Arhitektu je zaupano oblikovanje idejne zasnove, ki sledi kupčevim željam, potrebam in življenjskemu slogu, Kagerjevo delo pa sta priprava končnega projekta in izvedba. Ne glede na veliko število izdelanih objektov je vsak zgodba zase. Ne obstajajo matrice, po katerih bi na hitro prišli do cilja, ni bližnjic in ni tipske dokumentacije, ki bi jo le priredili. Vse je unikat. Unikat je vsak projekt, kot je unikaten vsak kos lesa, ki ga vgradimo v posamezen dom.

Vsebina je izšla kot del oglasne priloge.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
GRADBENIŠTVO
Boste lahko legalizirali črno gradnjo? Odvisno od dobre volje vašega uradnika 4

Kakšne preglavice povzroča pri legalizaciji črnih gradenj gradbeni zakon in zakaj je ta lahko - čeprav obljubljena - nemogoča tudi in...

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator (Intervju) Vse nepremičnine mečemo v isti koš in potem poslušamo, kako cene rastejo 1

»Rastejo cene stanovanj in tu se zgodba konča. Trg poslovnih, trgovskih, industrijskih in logističnih nepremičnin stagnira.«

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Kdo je kriv za zbezljane cene nepremičnin?

Spet mediji – tako kot takrat, ko so cene strmoglavljale; če želite izvedeti več, si prenesite brezplačno prilogo Nepremičnine

GRADBENIŠTVO
Novice
Novice Gradnja vse dražja in še dražja bo 2

Montažne hiše so se v letu dni podražile za dobro desetino, nekateri večji gradbeni projekti tudi za četrtino.

GRADBENIŠTVO
Prebujeni projekti ob Šmartinski: tudi litijski Trgograd bo gradil stanovanja 1

Ob Šmartinski cesti naj bi v kratkem zraslo okoli 500 novih stanovanj, če se uresničijo ideje Igorja Laha, pa še precej več

GRADBENIŠTVO
Kdo so gradbinci na lestvici 100 najbogatejših Slovencev

Na letošnji lestvici 100 najbogatejših Slovencev se je znašlo 13 takšnih, ki so kakorkoli povezani z gradbeništvom in nepremičninami

GRADBENIŠTVO
Slovenija
Slovenija BIM se končno seli na velika gradbišča 1

Stolp Vinarium v Lendavi, zgrajen leta 2015, je bil prvi javni projekt, ki so ga projektirali z BIM; danes čaka na gradnjo druga cev...

GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Kako zelo bogati Luksemburg poskrbi za stanovanjsko vprašanje revežev 2

Precej zanimivo prakso je predstavil Gilles Hempel, direktor luksemburške Agence Immobiliere Sociale (nepremičninsko-socialne agencije),...