Nepremičnine

Lumar – 25 let razvoja, inovacij in inovativnosti

Družino hiš so razširili s hišama Alea 156 in Futura 136, dodatno pa so optimizirali tudi paket Lumar iEDITION.

Podporniki obveščajo

FINANCE
Nepremičnine
Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus
Nepremičnine
DAN ODPRTIH VRAT
NepremičninePodpornik projekta Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus

V okolici Kranja si jo boste lahko ogledali na dnevu odprtih vrat

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev
Nepremičnine
NepremičninePodpornik projekta Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev

Na treh različnih lokacijah bo od 23. do 25. marca 2023 na ogled pet različnih Marlesovih hiš, postavljenih na ključ.

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na dan odprtih vrat v naselju DRENovo
FINANCE
Nepremičnine
Poletna šola fakultete za gradbeništvo in geodezijo
Avtor
12.03.2018 20:30
Čas branja: 2 min
Lumar – 25 let razvoja, inovacij in inovativnosti
Dom ni več le hiša, v kateri preživljamo čas z družino in prijatelji, ampak postaja stičišče različnih tehnologij v konceptu trajnostnega bivanja.

Letos mineva 25 let od ustanovitve družinskega podjetja Lumar. Že zelo zgodaj so se usmerili v razvoj energetskih rešitev in konceptov, ki ponujajo izjemno energetsko učinkovitost in visoko bivalno ugodje. Tako so že leta 2007 zgradili prvo pasivno hišo, leta 2009 prvo plusenergijsko hišo, leta 2013 pa še prvo aktivno hišo za poskusno bivanje.

Da je bilo njihovo razmišljanje že takrat vizionarsko, inovativno in usmerjeno v prihodnost, potrjujejo današnji trendi gradnje. »Večina naših hiš ima letno porabo, manjšo od 15 kilovatnih ur na kvadratni meter, sistem prezračevanja z rekuperacijo je postal del standardne opreme vsake hiše, hiše pa so ob tem tudi arhitekturno izjemno dovršene,« pove direktor Lumarja Marko Lukić.

Vse hiše standardno s prezračevanjem

V Lumarju so že lani kot prvi proizvajalec montažnih objektov naredili korak naprej in ponudili samo še skoraj ničenergijske hiše (SNEH). V vse hiše Lumar je standardno vgrajen sistem prezračevanja z rekuperacijo toplote odpadnega zraka, ki zagotavlja vedno svež zrak v prostorih, kar je odločilnega pomena za naše dobro počutje in bivalno ugodje, ob tem pa zagotavlja nizke stroške. V kombinaciji z Lumarjevo vrhunsko tehnologijo toplotnega ovoja z odlično neprepustnostjo za zrak, kakovostno izvedenimi detajli, izborom stavbnega pohištva in ustreznega sistema ogrevanja in prezračevanja vse naše hiše že danes izpolnjujejo visoke energetske standarde, ki bodo začeli veljati predvidoma šele leta 2020 z evropsko direktivo o energetski učinkovitosti stavb.

Življenje brez emisij

S pasivno, plusenergijsko in aktivno hišo ter nazadnje s standardno vgradnjo sistema prezračevanja z rekuperacijo toplote odpadnega zraka v vse njihove hiše so kot prvi slovenski proizvajalec montažnih objektov razvili in trgu ponudili tehnologije in energijske rešitve, ki so učinkovite, trajnostne in minimalno obremenjujejo okolje. »Zero emission living ni zgolj ideja, je zaveza in nadaljevanje naših dosedanjih aktivnosti. Zavedamo se namreč, da dom ni več le hiša, v kateri preživljamo čas z družino in prijatelji, ampak postaja stičišče različnih tehnologij v konceptu trajnostnega bivanja,« pravi Lukić in dodaja, da se bodo še intenzivneje usmerjali v razvoj in vpeljavo re­šitev za življenje brez izpustov. Rešitev, ki bodo celostno obravnavale vse vidike, ki vplivajo na bivanje – od zvoka, zraka, temperature, dnevne svetlobe, stroškov delovanja objekta in izrabe obnovljivih virov energije. »V koncept bomo smiselno vključevali tudi vse druge dejavnike, ki vplivajo na nas in naše okolje – trajnostna mobilnost, samooskrba s hrano, ravnanje z odpadki in drugimi viri … Zakaj? Ker verjamemo, da je to edini odgovor za ohranitev našega planeta.«

Na sejmu Dom z novostmi

Podjetje bo na sejmu Dom 2018 predstavilo novosti in ugodnosti ob nakupu skoraj ničenergijskih hiš Lumar, ki so jih oblikovali ob 25-letnici delovanja podjetja.

Družino hiš so razširili s hišama Alea 156 in Futura 136, dodatno pa so optimizirali tudi paket Lumar iEDITION, ki so ga pripravili v sodelovanju z BMW Group Slovenija in znamko BMW i. Na sejmu bodo premierno predstavili prenovljeno različico BMW i3 Lumar Edition, ki jo je BMW pripravil posebej za slovenski trg.

Četrt stoletja razvoja, izkušenj in inovativnosti jim danes omogočajo, da lahko kupcem predstavijo izjemno ponudbo skoraj ničenergijskih hiš (SNEH) Lumar. Predstavljena ponudba je Lumarjeva vizija in odgovor na okoljske izzive prihodnosti. Z nakupom hiše Lumar boste že danes dobili tehnologijo prihodnosti, z visoko kakovostjo bivanja, nizkimi obratovalnimi stroški in dolgoročnim ohranjanjem vrednosti investicije.

Vsebina je izšla kot del oglasne priloge.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Nepremičnine
Lumar bo v Opatjem selu predstavil skoraj ničenergijsko hišo Urbano
OGLAS
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Lumar bo v Opatjem selu predstavil skoraj ničenergijsko hišo Urbano (OGLAS)

Podjetje p(Lumar#Lumar) bo v soboto, 9. junija, na dnevu odprtih vrat v Opatjem selu na Krasu predstavilo že vseljeno skoraj ničenergijsko hišo Urbano-D 149.

FINANCE
Nepremičnine
Lumar bo na Dnevih pasivnih hiš predstavil dve svoji hiši
FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Nepremičnine
Lumar pripravlja dan odprtih vrat ob desetletnici hiše Primus
OGLAS
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Lumar pripravlja dan odprtih vrat ob desetletnici hiše Primus (OGLAS)

Podjetje Lumar bo v soboto, 14. aprila, na dnevu odprtih vrat v Slovenski Bistrici predstavilo že več kot štiri leta vseljeno skoraj ničenergijsko hišo Primus-D 137 s paketom classic.

FINANCE
Nepremičnine
Vse Lumarjeve hiše so skoraj ničenergijske
OGLAS
Nepremičnine
NepremičnineFinance PR Vse Lumarjeve hiše so skoraj ničenergijske (OGLAS)

V podjetju Lumar so že na lanskem sejmu Dom kot prvi slovenski proizvajalec montažnih objektov ponudili bivanjske rešitve prihodnosti – skoraj ničenergijske hiše (SNEH), v katere je standardno vgrajen prezračevalni sistem, ki zagotavlja vedno svež zrak, ki je bistvenega pomena za naše dobro počutje in bivalno ugodje

FINANCE
Nepremičnine
(Anketa) Trg je pregret, povpraševanje je švignilo pod nebo
Nepremičnine
NepremičnineVasilij Krivec (Anketa) Trg je pregret, povpraševanje je švignilo pod nebo

Nekatere razstavljavce na letošnjem sejmu Dom smo povprašali, kaj pričakujejo v letošnjem poslovnem letu in kako se prilagajajo zahtevam investitorjev v gradnjo oziroma prenovo stanovanjskih nepremičnin.

FINANCE
Nepremičnine
Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice
OGLAS
Nepremičnine
VARNA KOŠNJA
NepremičnineFinance PR Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice (OGLAS)

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.