Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Kako lahko strešna okna avtomatsko naredijo prepih

Si predstavljate, da se okna sama odpirajo in zapirajo glede na vaše potrebe? Se sliši nerealno? Pa sploh ni.
Avtor
11.09.2018 16:30
Dopolnjeno: 12.09.2018 08:30
Čas branja: 3 min

Na slovenskem trgu je že na voljo sistem za uravnavanje kakovosti notranjega zraka VELUX ACTIVE, s katerim si boste v prostoru preprosto zagotovili vedno svež zrak. Novost predstavljajo tudi na sejmu MOS v Celju.

Preprosto vedno svež zrak v prostoru

VELUX ACTIVE s senzorji iz podjetja NETATMO je preprosta pot do bolj kakovostnega notranjega zraka. Senzorji stalno nadzirajo temperaturo, vlago in količino ogljikovega dioksida v prostoru ter odpirajo ali zapirajo električna strešna okna ter notranja in zunanja senčila VELUX INTEGRA. S tem v prostoru zagotavljajo kakovostnejši notranji zrak in prijetnejše bivalno ozračje.

Sistem je prek internetnega prehoda in hišnega wi-fi omrežja povezan z vremensko napovedjo in skupaj s senzorji v prostoru regulira odpiranje in zapiranje strešnih oken VELUX. Z odpiranjem in zapiranjem senčil pa sistem poleti preprečuje pregrevanje prostora.

Namestitev ni zahtevna

Aplikacija je prevedena v slovenski jezik. Namestitev sistema je zelo preprosta, zato ni treba iskati mojstrov za nameščanje. Vsa stikala in senzorji so brezžični. Paketu so priloženi tudi internetni prehod (gateway) in potrebne baterije. Vse, kar potrebujete, je elektrificirano strešno okno VELUX.

Če strešno okno VELUX še ni elektrificirano, se lahko enostavno nadgradi s solarno gnanim motorjem, kar pomeni, da za delovanje ne potrebujete dodatnih električnih kablov. V paketu s solarno gnanim motorjem je tudi senzor za dež, ki avtomatsko zapre okno, ko nanj pade nekaj kapljic dežja.

Zakaj je takšen sistem sploh potreben?

Postali smo generacija zaprtih prostorov, saj v njih preživimo povprečno 90 odstotkov svojega časa. Če prostora ne zračimo, se hitro zgodi, da dihamo zelo slab zrak. Raziskave so pokazale, da je zrak v notranjih prostorih tudi do petkrat bolj onesnažen od zunanjega. To negativno vpliva na naše zdravje.

Zato je zelo pomembno, da se prostori redno zračijo. To pa pomeni, da moramo trikrat na dan odpreti okna za nekaj minut in ustvariti prepih. Seveda je lažje, če se to zgodi avtomatsko.

Elektrificirana strešna okna VELUX lahko nadgradite že za 249 evrov in skrb za prezračevanje prepustite avtomatizaciji.