Nepremičnine
Oglasno sporočilo

Četrta siBIM konferenca: Dobrodošla, prihodnost!

Konferenca siBIM vodi slovensko gradbeništvo na pot digitalizacije
Avtor
13.11.2018 03:00
Dopolnjeno: 14.11.2018 13:50
Čas branja: 1 min

»Dobrodošla, prihodnost!« je podnaslov letošnje strokovne konference siBIM, ki jo bo na Brdu pri Kranju 22. novembra že četrto leto zapored organiziralo Združenje siBIM. V okviru tega združenja so izdelali Akcijski načrt uvedbe digitalizacije na področju grajenega okolja v Republiki Sloveniji, ki ga je naročilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Predstavitvi omenjenega akcijskega načrta bo namenjen dopoldanski del konference, na katerem se bodo predstavila tudi sorodna združenja iz Evrope. Popoldanski del pa bo namenjen predstavitvi komercialnih projektov ter izkušenj na konkretnih BIM-projektih.

Na konferenci bo zanimiv nabor tujih in domačih predavateljev. Ob domačih strokovnjakih in podjetjih, kot so Protim Ržišnik Perc, Lineal, Elea, Ponting, JUB, Bexel Consulting, CGS Labs, SSRS, Živa Hiša, iPROSTOR in Irgo Consulting, bo na konferenci predavala tudi Birgitta Schock, ustanoviteljica in partnerka v podjetju Schockguyan GmbH v Švici. Že več kot 24 let razvija projektne rešitve in se posveča tako optimizaciji kot standardizaciji procesov na področju arhitekture in gradbeništva. Ključ do uspeha vidi v digitalizaciji poslovnih procesov in integralnem načrtovanju. Deluje na področju vpeljave BIM-a predvsem v sektorju nizkih gradenj.

Drugi tuji strokovnjak pa bo Aidan Mercer, direktor marketinga v organizaciji BuildingSmart International. Odgovoren je bil za vzpostavitev globalnega marketinga za AEC, v njegovi domeni pa je tudi trženje geoprostorskih in komunalnih storitev za izvajanje infrastrukturnih projektov. Deluje tudi v organu Združenega Kraljestva za nacionalne standarde (bSI).

Konferenca poteka pod generalnih pokroviteljstvom Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Zlati sponzorji konference: