Nepremičnine

Ročaji s čitalnikom prstnih odtisov

V sodelovanju z ekey Slovenija je slovensko podjetje Griffing razvilo ročaj na odklepanje s prstnim odtisom Vision ekey

Podporniki obveščajo

FINANCE
Nepremičnine
Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus
Nepremičnine
DAN ODPRTIH VRAT
NepremičninePodpornik projekta Marles premierno predstavlja novo pritlično hišo Bonus

V okolici Kranja si jo boste lahko ogledali na dnevu odprtih vrat

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev
Nepremičnine
NepremičninePodpornik projekta Marles vabi na prvi sejem inovativnih bivalnih rešitev

Na treh različnih lokacijah bo od 23. do 25. marca 2023 na ogled pet različnih Marlesovih hiš, postavljenih na ključ.

FINANCE
Nepremičnine
Marles vabi na dan odprtih vrat v naselju DRENovo
FINANCE
Nepremičnine
Poletna šola fakultete za gradbeništvo in geodezijo
Avtor
25.05.2020 10:00
Čas branja: 3 min

Ljudje imamo glede varnosti svojega doma čedalje večje zahteve. Vhodna vrata s klasičnimi ključavnicami so začele nadomeščati pametne ključavnice, ki so lahko vgrajene neposredno na ročaj. Pogost primer pametnega odklepanja so čitalniki prstnih odtisov, zato ni presenetljivo, da jih čedalje več na ročaje vgrajujejo tudi njihovi proizvajalci.

Povečajte varnost in udobje doma

Navadno ima vsak član družine svoj ključ, s katerim odklepa vhodna vrata. Težava nastane, ko ga nekdo pozabi in mora nato za vstop v hišo čakati na prihod drugega družinskega člana. Moteče je lahko tudi iskanje ključev po torbicah in žepih, še posebej takrat, ko imate polne roke drugih stvari.

Tem težavam se je mogoče izogniti z odklepanjem s prstnim odtisom, kar poveča varnost in enostavnost. Prstni odtis postane vaš unikatni ključ, ki vam ga nihče ne more ukrasti, poleg tega ga imate vedno s seboj.

Odklepanje in zaklepanje možni tudi prek pametnega telefona

Če lahko že robotske sesalnike vklapljamo prek telefona, ko smo daleč proč od svojega doma, zakaj ne bi enako odklepali in zaklepali tudi vhodnih vrat? To lahko poteka brezžično s pametnim telefonom prek tehnologije bluetooth.

Na telefon namestimo brezplačno aplikacijo, ki omogoča vodeno odklepanje in zaklepanje, prikaz trenutnega stanja in nadzor dostopov. Tako nam ni treba iz udobja dnevne sobe do vhodnih vrat, da bi odklenili prijatelju, ali pa, denimo, zaklenemo vrata kar iz avta, če smo hišo zapustili v naglici in na to povsem pozabili.

Vgradnja čitalnika neposredno na ročaj

Najbolj priročna z najmanj dodatnega dela je vgradnja čitalnika neposredno na ročaj, saj se ga ob odpiranju vrat v vsakem primeru dotaknemo. Ob tem ne potrebujemo gradbenih posegov na pročelju hiše in dodatnih namestitev, podjetjem pa ni treba posodabljati vratnih kril. S prstom se registriramo na čitalniku, ki je v ročaju, ta zazna naš odtis in odklene vrata, nato pa z isto roko potisnemo ročaj in vhodna vrata še odpremo.

Kakovostni ročaji povečajo elegantnost in prestiž vrat

Ker je nerjavno jeklo, splošno znano kot inox, v primerjavi z drugimi barvnimi kovinami (kot so medenina, aluminij, baker) bolj obstojno in odporno proti zunanjim vplivom, so iz njega izdelani tudi najbolj kakovostni ročaji za vhodna vrata. Čitalnik prstnih odtisov se lahko vgradi na različne tipe ročajev. Lahko je takšen ročaj v celoti izdelan iz nerjavnega jekla in ohrani preprost eleganten videz ali pa je vizualno dodelan z različnimi vstavki. Na trgu so najpogostejši leseni, stekleni in aluminijasti vstavki, nekatera podjetja pa ponujajo tudi dekorativne vstavke po lastni izbiri. Tako postane ročaj najpomembnejši dodatek na vhodnih vratih, ki poudari njihovo kakovost in prestiž.

Vsebina je izšla kot del oglasne priloge.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

Moje finance
Finančna šola
5 vprašanj za osemnajstletnika, ki služi s TikTokom
Moje finance
Finančna šolaPia Bedene 5 vprašanj za osemnajstletnika, ki služi s TikTokom

Luka Čižmek je 18-letni najstnik, ki za podjetja, kot so Wolt, Zelene doline in McDonald's upravlja profile na družbenem omrežju TikTok. S podjetji se je povezal prek LinkedIna, kjer je oglaševal svojo storitev. »Pavziram četrti letnik srednje šole in delam na polno, ker se mi to bolj splača. Trenutno novih sodelovanj ne potrebujem, samo vzdržujem profile starih,« pravi Luka, ki bo gost na naši spletni zimski finančni šoli za najstnike.

FINANCE
Nepremičnine
Vse višje cene surovin; bodo dražji tudi gradbeni projekti?
Nepremičnine
NepremičnineVasilij Krivec Vse višje cene surovin; bodo dražji tudi gradbeni projekti? 2

Jeklo se na globalnih trgih draži že od septembra; gradnja že začetih objektov se zaradi dražjega jekla ne bo podražila, zagotavljajo gradbinci, druga zgodba pa so projekti, ki se šele začenjajo

Moje finance
Finančna šola
Kako postati mojster spletnega oglaševanja?
Moje finance
Finančna šolaPia Bedene Kako postati mojster spletnega oglaševanja?

Družbeno omrežje Facebook ima več kot tri milijarde dnevnih uporabnikov, vsako sekundo je v iskalniku Google več kot 70 tisoč iskanj. Prisotnost podjetij na spletu je nujna, to bodo spoznali vsi na samostojni podjetniški poti in iskalci zaspolitev v številnih panogah. Enovitega študija za digitalni marketing še ni, zato zaposlovalci pri kandidatih iščejo predvsem praktično znanje in izkušnje. »Podjetja ves čas iščejo tovrsten kader, a ga močno primanjkuje. Še bolj pa ga bodo iskali v prihodnje,« meni Martin Miklavčič, strokovnjak za digitalni marketing. Kje lahko znanje o oglaševanju na spletu pridobimo brezplačno in si razširimo svoje zaposlitvene možnosti?

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
Moje finance
Zaslužek
Kako se je Gordan samostojno naučil programiranja ter po letu in pol dobil službo
Moje finance
ZaslužekBlažej Kupec Kako se je Gordan samostojno naučil programiranja ter po letu in pol dobil službo

Gordan se je programiranja naučil prek spleta. In to samostojno. Leto in pol po prvih usvojenih lekcijah je kot programer dobil prvo službo, danes pa je na svojem in lahko izbira projekte. Podoben prehod je po svetu opravilo na milijone ljudi. Služba razvijalca se namreč splača, zaslužki so pogosto nadpovprečni. Preberite, o kakšnih številkah govorimo, pa tudi, kje se lahko veščin najhitreje priučite od doma ter na kaj paziti, da ne zavijete v slepo ulico.

Moje finance
Nakup
Kako »pameten« je lahko vaš dom?
Moje finance
Pameten nakupMatjaž Ropret Kako »pameten« je lahko vaš dom?

Ob izrazu pametni dom se lahko pojavijo visokoleteče zamisli, prehuda pričakovanja in tudi nepotrebni strahovi. Nikakor ni smiselno izhajati iz prepričanja, da mora biti celotno stanovanje pametno in že od začetka (gradnje) prilagojeno temu. Možnosti, kako se lotiti opremljanja in (postopno) uvajati različne elemente, je veliko, vsaka posamezna pridobitev pa lahko pripomore k udobju, zadovoljstvu, nadzorovanju stroškov in še kakšnemu cilju. Prav tako ni potrebe, da so posamezne komponente (tesno) povezane med seboj. Povsem legitimno in tudi zabavno jih je dodajati posamično in samostojno.

FINANCE
Manager
Za varne spletne nakupe odslej skoraj nujen pametni telefon
Manager
ManagerMatjaž Ropret Za varne spletne nakupe odslej skoraj nujen pametni telefon 3

Zlorabe in prevare pri spletnih nakupih bodo po novem precej težje, saj se je že dokopati do posameznikovega telefona težko, še težje pa je uganiti PIN ali razbiti biometrično zaščito

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)